Összművész-sorozat
 
Különleges esmény
 
Operaház - Székely Bertalan terem | 16:00-17:00
 
 
 

Fotó: Csibi Szilvia, Herman Péter, Nagy Attila

"Összművész-sorozat"
Bátori Éva
magánénekesnővel
Minden hónap harmadik szombat délutánján 16.00-kor találkozunk a
Magyar Állami Operaház, Székely Bertalan termében.

Első vendégem Csavlek Etelka volt, második Gulyás Dénes őket Kasza Katalin követte.
Január 18-án egy igazi polihisztor, Csák József lesz a vendégem. Plasztikus festményei közt üldögélve beszélgetünk az "Életem fekete doboza" című most megjelent könyvéről egy olyan operaénekessel, aki a mai napig docensként tanít a Műszaki Egyetem mérnöki karán.

Ismét sok zenével fűszerezve eltöltött színvonalas szombat délutánra hívjuk Önöket, mely végén finom sütemény és kávé mellett kötetlen beszélgetésre kerítünk sort.

"A művészet komplexitása mely elvarázsolja, megbabonázza az igazi művészt nem létezhet határok közt. Sok művész van kik ezt a komplexitást kutatva ecset, penna, vagy mondjuk agyag után nyúlnak. Nagy örömmel mutatunk be olyan művészeket kik életük folyamán több, parallel futó úton közlekednek. Vajon a hang inspirálja az ecsetet a pennát vagy fordítva, a színek kavalkádja ösztönzi az énekes művészt eme színek megszólaltatására a hangban? Léteznek érzések melyeket nem lehet megénekelni de elő lehet csalni máshogyan? Egy színpadi gesztus mely egy géniusz remekművének eléneklésekor születik, vászon előtt festménnyé válhat? És az örök kérdés, mely az előadó és az alkotó művészi lét közti azonosságot és különbséget feszegeti? A válaszok ott lesznek szombat délutánonként Önök előtt." Bátori Éva

Következő vendégeim:
- február. 15.: Budai Lívia
- március. 15.: Sass Sylvia (reményeink szerint)
- április. 19.:
- május. 17.: Gárday Gábor

Jegyár: 500 Ft/fő (maximális kapacitás 60 fő, beengedés a Dalszínház utcai bejáratnál
15.45-től, helyfoglalás érkezési sorrenden.)