Pas de trois, Don Giovanni, Turandot - színes műsorral nyit az Erkel (videó)
Örvényben. Fotó: Csillag Pál

Egy fergeteges balettest, egy Mozart és egy Puccini klasszikus. A március elsején nyíló Erkel Színház műsorpalettáján bárki találhat kedvére valót. A tavaszi 81 előadásban lesznek gyermekelőadások, népszerű operák, sőt a vidéki színházak is bemutatkoznak. 


Pas de trois – vagyis trió a táncszínpadon. Az Erkel Színház megnyitását közös esttel ünnepli a hazai táncszakma három legnagyobb együttese: a Magyar Nemzeti Balett, a Győri Balett és a Pécsi Balett. A győriek Liszt zenéjére, Fodor Zoltán koreográfiáját, a Magyar Rapszódiát adják elő, a Pécsi Balett A Jó és a Rossz kertjéből című Cameron McMillan-koreográfiát, a budapesti Nemzeti Balett pedig Lukács András táncszínpadi alkotását, az Örvény című produkciót mutatja be.

A balett után, 7-étől egy Mozart örökzöld, a Don Giovanni következik négy alkalommal. Kesselyák Gergely vezényletével kerül színpadra a mű, amely az Operaházban január vége óta folyamatosan megtölti a nézőteret. Az Erkelben futó előadás-sorozatban kiváló fiatal művészeink lépnek színpadra, közöttük olyanok is, akik most debütálnak a szerepükben, pl. Cser Krisztián Leporellóként. De láthatja a közönség Miksch Adrienn Dona Anna alakítását, Gábor Gézát Masettóként, Keszei Borit mint Zerlinát és Bretz Gábort, a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese 2012/13 cím birtokosát Don Giovanni szerepében.

Március közepétől Puccini egyik legnépszerűbb és leglátványosabb operája, a Turandot lesz műsoron, majd a Primavera nevet viselő sorozat következik, amely a vidéki színházak operatársulatait vonultatja fel. A teátrumok vendégszereplésük alkalmával legfrissebb darabjaikat mutatják be az Erkel Színház közönségének.