Ezüst Rózsa Bál az Operaházban
Fotó: Herman Péter

2014. március 1-jén a Magyar Állami Operaházban rendezik meg az Ezüst Rózsa Bált. A farsangi időszak utolsó szombatján a szezon megkoronázása lesz ez az estély: a művészetek és a sport találkozója, mely a világszerte ünnepelt jubileumi „Strauss150” évadhoz kötődik. Az est Richard Strauss: A rózsalovag című operájának szimbóluma nyomán kapta nevét. 


 

A rangos esemény fővédnöke Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB-tagja, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, védnöke: Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Különleges díszvendégei: Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház prímabalerinája és Vesszelina Kaszarova világhírű bolgár mezzoszoprán.

 

Ezüst Rózsa Bál

A Magyar Állami Operaház 2014. március 1-jén rendezi meg az „Ezüst Rózsa Bált”, amely szándékai szerint klasszikusan elegáns, jótékonysági esemény. Küldetése, hogy értéket teremtsen, képviseljen és közvetítsen, egy közel 130 éves örökséget ápoljon és gondozzon; nemzeti örökségünk részeként terjessze a kultúrát, népszerűsítse a művészeteket, mindezek mellett pedig karitatív célokat is támogasson. A jövőben megrendezendő jótékonysági est meghívott díszvendégeinek köre és az eseményhez kötődő címadás évente más-más tematikához kapcsolódik majd. A 2014-es estély Richard Strauss tiszteletére az Ezüst Rózsa Bál nevet kapta, díszvendégei pedig a magyar művészvilág személyiségei mellett az év kiemelt társszférája, a sport nagy egyéniségei. A rendezvény alkalmat teremt arra, hogy egy nemes cél érdekében az összművészet házában találkozzanak az ország kiválóságai, közéleti és gazdasági szereplői, valamint hazánk nemzetközileg is elismert egyéniségei. Az estély mindemellett emlékezetes élményt kínál vendégeinek, rangos publicitást biztosít partnerei számára, miközben a kapcsolatépítés és ápolás egy nemes cél támogatása közben zajlik.

 

Dalszínház utcaBál

Az Operaházban zajló estély kísérőrendezvénye az elsősorban fiatalokat megszólító „Dalszínház utcaBál”, ahol forralt borral, népszerű DJ által szolgáltatott zenére, videóinstallációkkal dekorált környezetben azok is adakozhatnak és részesei lehetnek a társasági eseménynek, akik egy önfeledtebb, lazább szórakozási forma hívei.

 

Jótékonysági cél

A 19-20. század fordulójának tradícióihoz híven az estélyhez karitatív célokat kapcsolnak és a jegyek árával a vendégek egy jótékony adományozásban vállalnak szerepet. Szándékuk szerint 2014-ben az Országos Mentőszolgálat számára vásárolnak egy mentőautót.

 

Műsor és sztárvendégek

Rendező: Anger Ferenc, a Magyar Állami Operaház mb. művészeti igazgatója és Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója

Az est háziasszonya:          Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő

Sztárvendégek: Vesszelina Kaszarova, bolgár mezzoszoprán operaénekesnő és Polina Szemjonova, moszkvai születésű balett-táncosnő, a Berlini Állami Operaház prímabalerinája

 

Program:

 

20:00               Kapunyitás

21:30               Ünnepélyes megnyitó

22:30               A nagyteremben klasszikus keringő-dallamok és tánczenék szólnak, a többi helyszínen más-más zenei kínálat szórakoztatja a nagyérdeműt

24:00               Éjféli közös tánc – Quadrille, koreográfus: Nádasdy András 

4:00                 Zárás

 

A főműsort követően hét különböző helyszínen további rangos zenés programok várják a vendégeket.