Mozart Late Night – egyéjszakás kalandok! (fotógaléria)

Ki lehet tenni a 18-as karikát egy komolyzenei színpadi produkcióra? Szimbolikusan mindenképp, hiszen Mozart Late Night sorozatunkat kifejezetten felnőtteknek ajánljuk. A február 8-ai premiert követően még öt estén át látható és hallható Mozart-összeállítás frivol kis élményt ígér, de higgyék el, megéri. Helyszín: az Operaház együttműködő partnere, a Zeneakadémia. 


Az Opera először mutat be kamaraprodukciót a frissen felújított Zeneakadémia Solti György Kamaratermében. A régi szépségében helyreállított, 350 fős, karzatos terem valaha az opera szak otthona volt: most felújított színpadával, zenekari árkában újra azzá lesz, és kamaraoperai előadásokat is befogad. Az Opera – mint a Zeneakadémia stratégiai partnere – minden évben élni kíván a lehetőséggel, és különleges művek különleges interpretációjának sorozatával készül nézői elé. Az első évadban, február 8-án indul a hat estés széria, amely Mozart-ritkaságokat fűz össze késő esti, pikáns előadásokká: az énekesnők versengését karikírozó A színigazgató mellé a Hat noktürn és más vokális opuszok kerülnek, közös történetüket Litkai Gergely írta meg.

A színpadra lépő művészek: Sáfár Orsolya, Puja Andrea, Mukk József, Busa Tamás

Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei: Balaban Cristina, Horányi Adrienn, Majoros Balázs, Myasnikov Boris. Koreográfus: Jellinek György.

Karmester Oberfrank Péter, díszlet- és jelmeztervező Menczel Róbert, rendező Szarka János