Az Operaház tagja lett a Teátrumi Társaságnak
Fotó: Csillag Pál

Nyolc új tag - köztük a Magyar Állami Operaház - felvételéről döntött a Magyar Teátrumi Társaság november 27-i, budapesti közgyűlésén.


A Magyar Teátrumi Társaság az Operaházban megrendezett X. közgyűlésének első felében a jelentkező színházak, szervezetek vezetői bemutatták intézményüket. Ezt követően a dalszínház mellett az Esztergomi Várszínház, a Magyar Színháztechnikai Szövetség, az ExperiDance Produkció, a gödöllői Művészetek Háza, a Thália Színház, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség és a Játékszín tagfelvételi kérelmét is megszavazta a tagság.
A döntés nyomán immár 48 színházat, szakmai szervezetet tömörítő Magyar Teátrumi Társaság közgyűlésének napirendi pontjai között szerepelt a program szerint az új tagok felvétele mellett a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) érintő kérdések megtárgyalása, az egyesület havilapja, a Magyar Teátrum aktuális helyzete, a színházi újsággal kapcsolatos tervek, a 2012-es Magyar Teátrum Díj és gála, valamint a Magyar Teátrum Ösztöndíj létrehozásának ötlete. (MTI)