Csillagóra - évadzáró gálaest

A június 30-i gála az ötszázánál is több eseményt soroló évad legjobb pillanatait idézi. A legnagyobb sikerek, a legsikeresebb nagyságok és a legígéretesebb fiatalok lépnek itt színpadra az opera és a balett-társulat részéről. Átadjuk kitüntetésünket is: kiderül, ki birtokolja  a következő évadban a kamarénekes és étoile címeket. A műsort a Szent István Bazilikánál kivetítőn, illetve egy későbbi időpontban a Duna TV-n követhetik az érdeklődők.


Csillagóra:

Az évad zárókoncertjén az Opera művészei és munkatársai, valamint a Ház vendégei és legkedvesebb nézőink foglalnak helyet. Az előadás csúsztatott élő adásban is követhető a Szent István Bazilikánál elhelyezett kivetítőn 20 órától, ahol az előadás előtt az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony célú gyűjtést rendez a katasztrófák áldozatainak megsegítésére. A műsort a Duna TV egy későbbi időpontban sugározza.

 

Kitüntetések:

Az est során harmadszor ítéljük oda a maximum három Magyar Állami Operaház Kamaraénekese és az egyetlen Magyar Nemzeti Balett Csillaga (Étoile) címet. Eddigi kitüntettjeink:

A Magyar Állami Operaház Kamaraénekese: Sümegi Eszter, Váradi Zita, Bretz Gábor (2012); Kolonits Klára, Fekete Attila, Kálmándi Mihály (2013)

A Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja: Oláh Zoltán (2012); Aliya Tanykpayeva (2013)

 

Műsor:

A legnépszerűbb operarészletek (Nabucco, Tosca, A varázsfuvola) mellett olyan különlegességek is hallhatók, mint Tercett Mozart: A színigazgató c. művéből vagy a januárban bemutatott Spiritisztákból Colombina és a Herceg duettje, illetve részletek láthatók a Rómeó és Júlia, A víg özvegy és A Szilfid c. balettekből. 

Vezényel: Halász Péter főzeneigazgató

Rendező: Anger Ferenc mb. művészeti igazgató

 

A közreműködők és a részletes műsor megtekinthető ITT.