DIÓTÖRŐ FESZTIVÁL PÉNTEKTŐL!

November 30-án, pénteken délután 17 órakor ünnepélyes keretek közt nyílik meg a Diótörő Fesztivál, a Magyar Állami Operaház szabadtéri karácsonyváró programja, amely egybefonódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. adventi adománygyűjtő kampányával. (A fotógalérián az Operaház előcsarnokában álló karácsonyfa november 29-i díszítése látható.)


A katasztrófavédelem és a tűzoltóság segítségével, egy 15 méteres fenyőfa érkezésével veszi kezdetét az Operaház első Diótörő Fesztiválja. A november 30-ára virradó éjjelen kosaras daruskocsi segítségével állítják fel Magyarország legpompásabb karácsonyfáinak egyikét az Andrássy úti dalszínház előtt. A hatalmas fenyőt az Operaház munkatársai hajnalig csinosítják a fesztiválnyitóra és a 31 napig tartó, második alkalommal megrendezett monstre szabadtéri ünnepvárásra. 

 

November 30-án, pénteken délután 17 órakor ünnepélyes keretek közt nyílik meg a Diótörő Fesztivál, a Magyar Állami Operaház szabadtéri karácsonyváró programja, amely egybefonódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet. éhség. nevű adventi adománygyűjtő kampányával. A programot Ókovács Szilveszter, az Operaház mb. főigazgatója, Solymosi Tamás mb. balettigazgató és Héja Domonkos mb. főzeneigazgató, valamint Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója nyitja meg. Az ünnepség egyik fénypontja – szó szerint és átvitt értelemben is – az lesz, amikor a házigazdák visszaszámlálása után felvillan az Operaház új, eddig soha nem látott karácsonyi díszkivilágítása, vagyis az Ybl-palota egy pillanat alatt fénybe borul.

 

Különleges díszlet a városban

 

A Diótörő Fesztiválra különleges hirdetőoszlopok hívják fel a figyelmet a Károly körúton és az Operaház előtt. Az immár több mint hatvanéves Diótörő mesealakjait a szcenikai műhely szobrász- és festőművészei alkották meg. Az eredeti babák és a táncos figurák most új életre kelve, belső világítású, átlátszó oszlopokban csodálhatók meg.

 

Karácsonyi muzsika - jótékonyság és kóruskavalkád

 

Az Operaház Diótörő Fesztiváljához a dalszínház kórusa és gyermekkara mellé további tizenhét énekkar sorakozott fel, hogy december 23-áig minden este muzsikával tegyék meghittebbé az ünnepvárást. A dalszínház előtt, a jobb oldali szfinx szobor mellett énekszóval szórakoztatják a Diótörő Fesztivál vendégeit. A programban számos általános iskolai kórus mellett a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola és a Bartók Béla Zeneművészeti Gimnázium kórusa is részt vesz.