Váltson jegyet nálunk a Budapesti Nyári Fesztivál operáira!

Az Operaházban is vásárolhatnak belépőt a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok előadásaira. Az árvíz miatt a június 28-ai és 30-ai Spartacus balett elmarad, ám operáink –  vezető művészeinkkel – változatlan időpontokban várják Önöket. 


Az idén 75 éves és a jubileumra a kormány és a főváros együttes támogatásával felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpad nagy opera bemutatója Puccini életművének gyöngyszeme, a Pillangókisasszony július 26-án és 28-án kerül színre, Anger Ferenc rendezésében. A címszerepben Rost Andrea debütál, partnere a nemzetközi operaszínpadok fiatal sztártenorja, Andrea Caré. Közreműködik az Operaház zenekara és kórusa Héja Domonkos vezényletével, további szereplők: Wiedemann Bernadett, Busa Tamás, Megyesi Zoltán, Markovics Erika, Rezsnyák Róbert, Gurbán János és Németh Gábor.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon augusztus 2-án és 3-án a Figaro házasságát mutatják be, nem csak operarajongóknak. Mozart és Da Ponte egyik legnépszerűbb operáját az alkotók kortárs környezetbe helyezik, megszólítva a fiatalabb korosztályt és a színházi ínyencségekre nyitott nézőket egyaránt. Hábetler András "vígopera másként" rendezésének nem titkolt szándéka a műfaj népszerűsítése, többek között olyan kiváló énekesek közreműködésével, mint Kovács István, Fodor Beatrix, Hámori Szabolcs, Mester Viktória, Bucsi Annamária. A produkció zenei vezetője Köteles Géza, közreműködik a Barbarina Kamarazenekar.

Az ünnepi év záróeseménye a Margitszigeten Erkel Ferenc utolsó nagyoperájának színpadra állítása lesz István király halálának 975 éves és szentté avatásának 930 éves évfordulója tiszteletére augusztus 20-án. A bemutatót a szokásosnál is nagyobb felkészülési időszak előzte meg. A Szabad Tér Színház az Országos Széchenyi Könyvtárban őrzött kottákat az intézmény együttműködésével rekonstruáltatta, így a mű az eredeti kéziratok alapján az ősbemutatóval egyező, de újszerű kiállításban kerül színre Erkel László - Kentaur látványvilágával, Nagy Viktor rendezésében. Közreműködik az MR Szimfonikusok és Énekkar Vajda Gergely vezetésével, valamint az Operaház szólistái: Bretz Gábor, Wiedemann Bernadett, Balczó Péter, Keszei Bori.

 

Bővebb információ a rendezvénysorozat WEBOLDALÁN.