Mesterművészeink és Örökös Tagjaink köszöntése
Ókovács Szilveszter és Szinetár Miklós

A Magyar Állami Operaház Mesterművészeit és Örökös Tagjait köszöntötte ma Ókovács Szilveszter főigazgató egy díszebéden, ahol az idei és a jövő évadról, valamint az Erkel Színházról is beszélgetett a művészlegendákkal. (A fotógalériáért kattintson a képre!)


"Az Operaház Mesterművészei és Örökös Tagjai olyan oszlopok, amelyekre a társulat művészileg és emberileg mindig is építkezett és ezentúl is építkezni fog" - mondta Ókovács Szilveszter az Operaház Székely Bertalan termében rendezett díszebéden, ahol még a húsvéti ünnepek szellemében köszöntötte legendás művészeinket. A főigazgató az évad eddigi kiemelkedő eseményeiről, az Erkel Színház újranyitásáról, a további tervekről és művészeti elképzelésekről, és természetesen a jövő szezon produkcióiról is beszámolt a résztvevőknek. A kellemes hangulatú összejövetelen meglepetés is volt: az Operaház ifjú tehetsége, Cser Krisztián elénekelte Leporello áriáját Mozart Don Giovannijából, amelynek nagy sikerű szériája nemrég futott az Operaházban és az Erkelben. A művészek ezután személyre szóló ajándékot kaptak: egy bekeretezett fényképet, amely pályájuk egyik kiemelkedő eseményét örökíti meg, tisztelgésül az itt eltöltött évtizedek és művészi eredményeik előtt. 

 

A Magyar Állami Operaház Mesterművésze díjat a kulturális kormányzat adományozza "a kimagasló művészeti tevékenység és a magyar operakultúra szolgálatának elismerésére". Mesterművész kizárólag Kossuth-díjas, Örökös Tag lehet. 

A Magyar Állami Operaház Örökös Tagja címet a dalszínház adományozza "az Operaház művészi rangját és arculatát meghatározó tagoknak."