Távol-keleti turnéra indul az Operaház
Héja Domonkos főzeneigazgató

Társulatunk június 11-én ült repülőgépre, hogy a Távol-Keleten népszerűsítse produkcióinkat, két nagyszabású turnéval. Japán tizenhárom városában adják elő a Traviatát, majd Kínában, Tiencsinben mutatnak be három Verdi-operát. (Fotógaléria: Csibi Szilvia)


Június 15. és július 3. között tizenhatszor csendül fel Japánban a Traviata az Operaház jeles művészeinek előadásában. A Héja Domonkos és Kovács János által vezetett együttesben három külföldi vendégénekes (Eva Mei, Dimitra Theodossiou és Tomé Fernandez) is bemutatkozik, ám a főszereplőgárda túlnyomórészt magyarokból áll: Pasztircsák Polina, Gémes Katalin, Gál Erika, Balczó Péter, Brickner Szabolcs, Fokanov Anatolij és Kálmándi Mihály (a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese 2013/14 cím birtokosa) formálják meg a fő karaktereket.

Július 7-étől 20-áig a lenyűgöző, modern Tiencsini Nagyszínházban mutatkozhat be a magyar együttes – a moszkvai és a veronai operatársulat, valamint a szentpétervári Mariinszkij Színház után negyedik külföldiként. A Verdi-Minifesztiválnak nevezett rendezvényen a Rigoletto, A trubadúr és az Aida kerül a kínai közönség elé, Sümegi Eszter, Kálmándi Mihály, Fokanov Anatolij és Palerdi András, valamint dalszínházunk negyventagú kórusának tolmácsolásában. A társulat magyar szólistákkal, ám százöt helyi kórusénekessel kiegészülve előadja Beethoven IX. szimfóniáját is, így a tiencsini fellépéseket joggal nevezhetjük koprodukciónak.