Bejelentették a 2015-ös jótékonysági estély sztárvendégeit (galéria)
Himnusz (fotó: Csibi Szilvia)

Az Opera első jótékonysági estélye, az Ezüst Rózsa Bál eredményeinek összegzésével egyidejűleg Ókovács Szilveszter főigazgató bejelentette: 2015-ben a Faust-évad jegyében, február 14-én rendezik meg a Faust Bált, a tudósok és művészek estélyét. A jövő évi esemény sztárvendége a nemzetközi operaélet csillaga: Angela Gheorghiu és az Angol Királyi Balett vezető vendégművésze: Carlos Acosta.


 

A sportolók és művészek estélyét közel 1200 vendég tisztelte meg jelenlétével március 1-jén. A karitatív célon túl az Ezüst Rózsa Bál – és az ezt követő évek báljainak – küldetése még, hogy értéket teremtsen, képviseljen és közvetítsen, egy közel 130 éves örökséget ápoljon és gondozzon; nemzeti örökségünk részeként terjessze a kultúrát, népszerűsítse a művészeteket. E rendezvény alkalmat teremt ugyanakkor arra is, hogy egy nemes cél érdekében az összművészet házában találkozzanak az ország kiválóságai, közéleti és gazdasági szereplői, valamint hazánk nemzetközileg is elismert egyéniségei. Mindezt az üzleti világ és a szolgáltatóipar számos kiváló képviselője ismerte fel, így az első jótékony célú operaházi bál a legnívósabb partneri együttműködések mentén válhatott igazán sikeressé. 25 támogatóból 8 szponzor, 10 kiemelt támogató és 7 támogató összesen 200 millió forintot meghaladó értékű támogatást nyújtott.

 

A különleges főműsort, melynek sztárvendége Vesszelina Kaszarova volt, élő adásban közvetítette a Duna Televízió, melynek köszönhetően a jelenlévő vendégek mellett azt további 147 ezer néző tekintette meg. Összességében 550 ezer televíziónéző kapcsolt a közvetítésre, ez az adat egyenértékű a karácsonyi műsorok nézettségi arányával. A műsort a csatorna egy alkalommal ismételten műsorra tűzi az idén. Az adományozott, az Országos Mentőszolgálat nemcsak névleg volt jelen az esten. Dr. Burány Béla főigazgató feleségével, Kovács Edittel elvállalta a rendezvény védnökségét, jelezve, hogy kiemelt jelentőséggel bír az esemény karitatív jellege, amely az Országos Mentőszolgálat támogatását célozza. A Diamonds International Corporation jóvoltából megtartott Gyémántköszöntő nyomán a 7700 Euro értékű gyémántgyűrű Trecskó Beához került, aki az ékszert még az est folyamán felajánlotta a mentőautó megvásárlására. Az Országos Mentőszolgálat és az Opera most árverésre bocsátja a gyűrűt. A kapcsolódó részletek hamarosan megjelennek az Ezüst Rózsa Bál hivatalos weboldalán, de az már bizonyos, hogy a felajánlásokat 2015. február 1-ig lehet megtenni. Az árverésen a legmagasabb licittel jelentkező személy megkapja a gyűrűt, az Opera pedig a 2015. évi bálra egy 4 fős páholyt ajánl fel a licitáló részére. Az Opera azzal a kéréssel fordul az Országos Mentőszolgálat felé, hogy a jegybevételből származó támogatás összegét egy mentőautó felszerelésére fordítsa.

 

Az Ezüst Rózsa Bál hivatalos honlapja elérhető IDE kattintva