Újra OperaFüred!

Harmadik alkalommal várják a közönséget az OperaFüred programjai a Balatonfüredi Gyógy téren. A sorozat immár négynapossá bővült.


Július 24-én a Magyar Állami Operaház Énekkarának gálaestjén olyan népszerű operarészletek csendülnek fel, amelyeket örömmel dúdolnak az est vendégei is. Ilyen többek közt a mindenki által ismert Nabucco Szabadság-kórusa vagy a Hunyadi László Meghalt a cselszövő részlete. Másnap az Opera szólistái veszik át a stafétabotot a Gyógy tér alkalmi színpadán. László BoldizsárKelemen ZoltánKriszta KingaSchöck Atala és Bordás Mária énekel a Magyar Állami Operaház Zenekarának kíséretével. Vezényel: Dénes István, az estek műsorvezetője pedig Ókovács Szilveszter lesz. Erkel, Donizetti, Puccini, Rossini, Offenbach és Verdi szép összeállításban felhangzó áriái mellett a közönség részleteket hallhat Mascagni Parasztbecsület című operájából is, mintegy a jövő szezon első, szeptemberi bemutatójának felvezetéseként.

 

A július 26-i Anna-bálon a Magyar Nemzeti Balett tagjai táncolják a Palotást.

 

Az OperaFüred zárónapján, július 27-én operafilmet vetítenek – Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját, Szűcs Gábor rendezésében. A darab 2012-es bemutatója óta szerepel az Opera repertoárján.

 

A rendezvénysorozat részletes műsora elérhető ITT.