Apáti Bence az évad legjobb táncművésze lett
Fotó: Gács Tamás

A Nemzeti Balett magántáncosa a Magyar Táncművészek Szövetségének elismerését, "az évad legjobb férfi táncművésze" díjat vehette át április 29-én, a Tánc Világnapját ünneplő gálán. 


 

Idén tíz kategóriában, huszonhárman kaptak díjat a gálán, amely reprezentatív válogatást nyújtott az előző évi díjazottak munkáiból. Apáti Bence, aki a Magyar Nemzeti Balett szólistájaként a balettirodalom számos férfi főszerepét végigtáncolta már, nagy örömmel vette át a díjat, amely - mint mondta - élete első szakmai elismerése. "Pályája során minden táncos eljut oda, amikor a közönség visszajelzése mellett nagyon jólesik a szakma elismerése is. Sokat jelent nekem ez a díj, mert tényleg ez az első, és azt jelzi, hogy nemcsak a saját együttesem, hanem a teljes hazai táncszakma becsüli a munkámat."  

A Művészetek Palotája Fesztivál Színházában tartott esten emellett első alkalommal adták át az Ifj. Nagy Zoltán Alapítvány Nagy alakítás díját is. A gálán színpadra lépett a Magyar Nemzeti Balett, a Közép-Európa Táncszínház és a Honvéd Táncszínház is.

 

Apáti Bencéről bővebben ITT olvashat.