Carmen a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A Magyar Állami Operaház és a Szabad Tér Színház együttműködésében új rendezésben kerül színre Bizet: Carmen c. operája a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2014. június 4-én és 6-án. A címszerepben: Rinat Shaham


Hírlevelünkre feliratkozott rajongóink most 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket. A belépőjegyeket a készlet erejéig áll módunkban biztosítani Önöknek, melyeket a visszajelentkezés sorrendjében a lehetőségekhez képest legjobb helyekre tesszük félre névre szólóan - az Ön részére - rendszerünkben. A foglalásokat levélben várjuk július 2. (szerdáig) a jegy@szabadter.hu címre (jelszó: OPERA), ahonnan azonnal értesítét küldünk a jegyátvétel módjáról és határidejéről. Kellemes szórakozást, szép estéket kívánunk!

Magyar Állami Operaház és a Szabad Tér Színház

 
 
 

 

Georges Bizet: Carmen (bemutató)
opera négy felvonásban, két részben - francia nyelven, magyar felirattal

 

2014. július 4. és 6. (péntek, vasárnap) 20 óra, Margitszigeti Szabadtéri Színpad – Bemutató a Szabad Tér Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésében.

 
A Szabad Tér Színház idei bemutatója Bizet legnépszerűbb műve, a Carmen. A világ zenei színpadainak leggyakrabban játszott darabja új rendezésben kerül bemutatásra a Margitszigeten a legjobb hazai énekesek közreműködésével. A címszerepet a fesztivál meghívására napjaink egyik „legkapósabb” Carmenje, Rinat Shaham alakítja. Az izraeli származású sztárénekes a legrangosabb operaházakban énekli a szerepet: a Honkongi Opera, a szentpétervári Mikhailovsky Színház, a hamburgi Staatsoper, a Sao Paolo-i Teatro Municipal, a Moszkvai Bolsoj, a Sydney-i Opera és a Bécsi Staatsoper után először mutatkozik be a magyarországi közönségnek.
 
 
Szereposztás
 
Carmen: Rinat Shaham
Don José: Kiss B. Atilla
Escamillo: Kálmándi Mihály
Remendado: Mukk József
Dancairo: Bátki Fazekas Zoltán
Zuniga: Gábor Géza
Morales: Haja Zsolt
Micaela: Létay Kiss Gabriella
Frasquita: Cecília Lloyd
Mercedes: Várhelyi Éva
 
Közreműködik: Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara - az Opera együttese, a Magyar Állami Operaház Énekkara és Gyermekkara
 
Karmester: Kesselyák Gergely
Rendező: Oberfrank Pál