Sümegi Eszter testközelben

Új időpontban, a tervezettnél egy héttel később, április 12-én rendezik meg az Opera vezető szopránja, Sümegi Eszter dalestjét a Székely Bertalan teremben.


A Dalszínház utcai dalestek keretében egyedi hangulatú estet ad Sümegi Eszter, az Opera zenekari művészeinek kíséretével. A hangversenyen Gluck áriáiból hallhatunk összeállítást. A különleges szépségű zenei anyag avatott tolmácsolója Sümegi Eszter, hiszen két éve önálló lemezre énekelte a szerző legszebb dallamait. Estje különleges alkalmat teremt arra is, hogy közönsége megismerje az Iphigenia Taurisban című opera szoprán áriáit, már tavasszal ráhangolódva a remekműre, amelyet Alföldi Róbert visz színre az évad utolsó premierjeként.

 

Sümegi Eszter 16 órakor kezdődő hangversenyére a Dalszínház utcai Királyi lépcsőn át vezet az út a márványoszlopos kerengőbe, ahol  a vendégeket egy pohár magyar borral várják (gasztronómiai tanácsadó: Káli Ildikó, a Magyar Sommelier Szövetség elnöke), majd a csodálatos fafaragásokkal, freskókkal és festményekkel ékes, bensőségesen megvilágított Székely Bertalan terembe lépnek, ahol képernyőkön az áriák magyar fordítása is látható.

 

Közreműködik:
Schöck Atala - operaénekes, Dallos Erika - csembaló, zongora, Ecseki Anikó - első hegedű, Hargitai Dóra - második hegedű, Botos Veronika - brácsa, Pólus László - cselló

 

Az előadásra korlátozott számban válthatók jegyek.

 

A műsor IDE kattintva érhető el.