MUKK JÓZSEF Schubert-dalestje

Az Operaház tenorja, Mukk József február 22-én délután hangulatos Schubert dalválogatással várja közönségünket a gyönyörű Székely Bertalan teremben. 


Minden hónap első szombatján első osztályú dalprogramok az Operaházban! A tavalyi, Schubert jegyében indult, négyhangversenyes ciklus után idén már két sorozatnyi dalesttel várjuk a vokális kamaramuzsika szerelmeseit. A legjobb magyar énekesek felléptével tallózunk tehát tovább a dalok világában, és minden évben hívunk külföldi művészt is.
A 16 órakor kezdődő hangversenyekre a Dalszínház utcai Királyi lépcsőn át vezet az út a márványoszlopos kerengőbe, ahol 80 vendégünket egy pohár magyar borral várjuk (gasztronómiai tanácsadó: Káli Ildikó a Magyar Sommelier Szövetség elnöke), majd a csodálatos fafaragásokkal, freskókkal és festményekkel ékes, különlegesen bensőségesre világított Székely Bertalan terembe lépünk, ahol kivetítőkön keresztül a dalok magyar fordítása is elérhető.
A Dalciklusok-bérletben közreműködik: Gábor József zongoraművész, a dalösszeállítások négy programjában pedig az Opera zongoraművészei hallhatók.

Február 22-én, szombaton Mukk József várja a Dalszínház utcai dalestek iránt érdeklődő közönséget, jegyek az Operaház jegypénztáraiban és a Szervezési Osztályon kaphatók. 

 

Program:

 

Közreműködik:

Mukk József operaénekes

Gábor József zongoraművész

 

Műsor:

1. An den Mond.. in einer Herbstnacht (Aloys Schreiber)

2. Im Frühling

3. Gesange des Harfners No.1-2-3.

4. An den Mond (Hölty)

5. Frühlingsglaube

6. An die Laute

7. An den Mond (Goethe három versszak)

8. Litanei

9. An die Musik

10. Nacht und Traume

11. An den Mond (Goethe teljes)

12. Olasz dalok ,,Non t accostar all urna"

13. ,,Guarda, che bianca luna"

14. ,,Da quel sembiante appresi"

15. ,,Mio ben ricordati"