WAGNER GÁLA az Erkelben 22-én

A Wagner-bicentenárium előtt tiszteleg dalszínházunk az egész estés gálával, amelyen a Tannhäuser, a Lohengrin, a Trisztán és Izolda, A walkür és Az istenek alkonya részleteiből nyújtunk át egy csokorra valót.


Az esten - napra pontosan Wagner születésének 200. évfordulóján - nemzetközi hírű Wagner énekesgárda lép színpadra: Németh Judit, Sümegi Eszter (a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese 2012/13 cím birtokosa), Bándi János, Temesi Mária, Perencz Béla, Kovácsházi István és Szegedi Csaba. Közreműködik a Concerto Budapest zenekar, Kovács János vezényletével, valamint a Magyar Nemzeti Balett is készül egy különleges koreográfiával. 

Wagner születésének 200. évfordulóján a Magyar Állami Operaház több produkcióval is megemlékezik az egyetemes zenei géniusz életművéről. Januárban volt a bemutatója A bolygó hollandi ritkán játszott eredeti vátozatának, Szikora János rendezésében, Ralf Weikert zenei irányításával, világklasszis szereposztásban. Húsvétkor a már hagyományos ünnepi ajándéknak tekinthető Parsifalt tűzte ismét műsorra az Operaház, Gurnemanz szerepében a világhírű basszistával, Eric Halfvarsonnal, a karmesteri pulpituson Stefan Soltésszal. Októberben pedig, vagyis már a jövő évadban a Tannhäuser kerül színre, Szinetár Miklós rendezésében, négy alkalommal. 

 

A Wagner Gála adatlapjáért kattintson IDE.