Társulat
Művészek

Palerdi András | magánénekes | basszus

Magyarország és USA- beli tanulmányai után a Bécsi Zeneakadémián diplomázott opera szakon 1996-ban. Friss diplomásként a Bécsi Staatsoperben kezdte pályáját. Ezt követték különböző vendégfellépések: Opera Colorado, Carnegie Hall (New York), Santory Hall (Japán), Auditorium di Milano etc. Számos ének versenyt nyert Itáliában, USA-ban és Magyarországon. 

Első címszerepét Boito Mefistójaként énekelte Szegeden. Jelenleg a Magyar Állami Operaház állandó vendége. 

A 2012/2013 és 2013/2014-es évadokban Verdi Don Carlosában mint II. Fülöp, a Nabuccoban Zakariásként, A sevillai borbélyban mint Basilio, Ferrando szerepében a Trubadurban és Dalandként A bolygó hollandi-ban lép fel.
A Pomádé király új ruhája című Ránki műben Pomádé királyt alakította 2013 tavaszán az Erkel színházban. Ennek a szerepnek egy részletét dolgozta fel M. Tóth Géza az Operajátszás története című oktatófilmben (http://www.youtube.com/watch?v=LAgUGRQCYmo).
2013 nyarán a Magyar Állami Operaház kínai turnéján Ferrando-t, Ramfis-t és Monterrone-t alakította, ahová visszatérve augusztusban Starvinsky Oedipus Rexeben Tirésiasként lépett fel. 

 

Mint koncerténekes 2014-ben Beethoven IX. szimfóniája, Verdi Requiem-je és a Kocsis-féle hangszerelésben megszólaló XX. Magyar Népdal szólistájaként hallható. 

Előadások: