Budapesten a világ leghíresebb Rigolettója - Leo Nucci az Operaházban
Leo Nucci

Világsztárparádéval várjuk a közönséget december 21-én és 23-án! A Verdi-klasszikus főhősét, Rigolettót a szerep jelenleg legismertebb megformálója, Leo Nucci alakítja, aki a Scalától a Metropolitanig szinte minden fontos színpadon énekelte már a tragikus sorsú udvari bolondot, eddig több mint 570-szer. Partnerei szintén világhírességek: a magyar szoprán, Miklósa Erika és az ifjú olasz tenor, Ivan Magri. 


"Leo Nucciról elmondhatjuk, hogy immár két századon hagy pecsétet művészetével, hiszen az olasz baritont már a huszadik század végén is elismert Verdi-interpretátorként tartotta számon az operavilág” – mondja a művészről a két különleges előadást vezénylő Héja Domonkos, az Operaház mb. főzeneigazgatója. Nucci alakítása nemcsak lenyűgöző zenei élményt ígér, hanem a karakter megformálásának színészi magasságait is, hiszen túl a több századik Rigoletto-előadáson a művész saját bevallása szerint is újabb és újabb árnyalatait fedezi fel a szerencsétlen sorsú apa személyiségének. A női főszerepet, Gildát Nucci méltó partnere, Miklósa Erika alakítja majd, a nőcsábász Mantuai herceget pedig a magyarországi bemutatkozására érkező fiatal olasz tenor, Ivan Magri. Az elmúlt években Olaszország, Írország, Franciaország és Japán színházainak közönsége már megismerkedhetett  Magri tehetségével, aki még Luciano Pavarottitól is vett énekórákat, és hamarosan Placido Domingóval fog egy színpadon énekelni.  

 

Leo Nuccival és Ivan Magrival az Operaház kiadványában, az OPERA MAGAZINBAN jelent meg kettős interjú, amelyet ITT olvashatnak