Egy „bukott nő” tragédiája – Traviata
Fotó: Csillag Pál

Az ünnepi időszakban, december 6-tól hét alkalommal kerül színpadra Verdi lírai szépségű műve, parádés szereposztással. (A fotón Kolonits Klára és Brickner Szabolcs.)


Giuseppe Verdi egyik legellentmondásosabb, akkoriban nagy port kavart operája ifj. Alexandre Dumas regényét, A kaméliás hölgyet dolgozza fel. Az ünnepelt, súlyosan beteg kurtizán és a jó családból való fiatal férfi mindent elsöprő, tragikus szerelmi története megosztotta a 19. századi közönséget. A párizsi "félvilág" bemutatása, a kitartott nő megértő, lírai ábrázolása nehezen fért össze a kor erkölcsi normáival. A Traviata első változatának 1853-as velencei ősbemutatója meg is bukott, az átdolgozott verzió azonban - mindössze tizennégy hónappal később - hatalmas sikert aratott. Ez a sikerszéria azóta is töretlen - az első felvonás Pezsgőáriája világszerte az operairodalom egyik slágerének számít.

Az Operaház sztárparádéval várja a közönséget a Traviata-sorozatban: Kolonits Klára mellett címszerepelt énekel a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese 2012/13 cím birtokosa, Sümegi Eszter, további címszereplő Venera Gimadieva. A férfi főszerepet két nemzetközi hírű tenor, Balczó Péter és Brickner Szabolcs énekli - Brickner kifejezetten ezért jön haza külföldről Budapestre. 

 

A produkció adatlapjáért kattintson IDE.