Rost Andrea a szombati Rigolettóban

A világhírű szoprán ikonikus szerepét, Gildát énekli az április 6-ai Verdi-félmaraton esti Rigoletto produkciójában. Azt a szerepet, amellyel a Scalában és a MET-ben is hatalmas sikert aratott. A címszerepben a szintén nemzetközi hírű mexikói baritont, Carlos Almaguert láthatja a budapesti közönség. 


A Verdi-bicentenáriumi operaházi eseménysorozat egyik fénypontjának ígérkezik a szombat esti Rigoletto. Nemcsak azért, mert dalszínházunk egyik legnépszerűbb Verdi-operájával koronázzuk meg az aznapi Verdi-programfolyamot, hanem a világklasszis szereplőgárda miatt is.

Rost Andrea már nemzetközileg elismert énekesnő volt, amikor 1994-ben a Milánói Scala Rigoletto bemutatójára Riccardo Muti meghívta őt. Gilda-alakításának átütő sikere egycsapásra a legnagyobbak közé emelte a magyar énekesnőt, aki azóta is a Scala állandó visszatérő vendége. 1995-ben, a Scala évadnyitó A varázsfuvola premierjén már ünnepelt sztárként lépett színpadra. Milánóban Mozart Figaro házasságának Susannája, majd Verdi Traviatájának Violettája követte a sort. A New York-i Metropolitan Operában először 1996-ban lépett a közönség elé Adina szerepében, a Szerelmi bájitalban, később ugyanitt Gildát, Luciát és Violettát énekelt; legutóbb 2006-ban Mozart: Figaro házassága c.operájában énekelte Susanna szerepét.

 
A budapesti Operaházban legtöbbször kedvenc szerepeiben (Gilda, Violetta) láthatjuk. A szombati előadásban méltó partnere lesz a mexikói bariton, Carlos Almaguer, valamint a dalszínház briliáns magyar énekesei, Fekete Attila, Schöck Atala és Gábor Géza