Táncoló Évszakok az Erkelben

A Honvéd Táncszínház december 17-i produkciója hazánk soknemzetiségű népének hagyományos táncait, dalait, öltözetét, nyelvét és nemzeti szokásait mutatja be. 

 


A magyar népszokások mellett a délszláv, zsidó, sváb, cigány hagyományokból válogatott vidám, tréfás jelenetek, a lendületes táncok, a vérpezsdítő zenék egy dramatikus történet köré szövődnek: egy fiatal pár megtalálja és kinyitja a Garabonciás diák Bűvös könyvét; márpedig ha azt valaki kinyitja, egy csodálatos, rég letűnt világba kerül, s ott aztán megismerkedhet az akkori emberek életével, szokásaival, hagyományaival. 

Műsorunkat főleg olyan fiataloknak ajánljuk, akik szórakoztató formában szeretnék megismerni a Kárpát-medencében együtt élő népek jeles napokhoz köthető szokásait, s bonyolult néprajzi könyvek helyett inkább "élő" képet szeretnének kapni a tavaszi és téli ünnepkör sokszínű hagyományairól.

 

Közreműködik: a Honvéd Táncszínház és zenekara és a Söndörgő Együttes Szólisták: Hajdú Sarolta Rege, Zámbó István Junior Prima-díjas

Műveszeti vezető: Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész

Jegyár: 300 – 2500 Ft

Az előadás adatlapjához és a jegyvásárláshoz kattintson ide!