KISMAMATINÉ Anyák Napja alkalmából! (Fotógaléria)

Május 4-én kisbabát váró párok foglalták el az Opera nézőterét. Várandós kiskönyvvel háromszáz forintért válthattak jegyet, a hónap első szombatját már az anyák napja jegyében tölthették. 


Az Operaház hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első KismaMatinét. Elsőként egy balett-előadást nézhettek meg a párok, ám abból a fajtából, ami inkább színház, mint klasszikus tánc. Seregi László specialitása a szórakoztatás volt, A makrancos Kata történetét sok humorral, hatalmas színkavalkádban jelenítette meg, a Magyar Nemzeti Balett társulata egész Páduát a színpadra varázsolta. Emellett az is fontos cél volt, hogy az örömteli élethelyzetben lévő, gyermekáldás előtt álló párok közösen kikapcsolódhassanak, s közben a magzat is részesülhessen a zenei élményben. A program, az Útravaló CD-hez hasonlóan, mely minden magyar újszülött szüleihez eljut már a kórházban, ez alkalommal is Kodály Zoltán legendás mondására épít, amely szerint „a gyermek zenei nevelését nem a születése előtt kilenc hónappal, hanem már az édesanya születése előtt kilenc hónappal jó megkezdeni”.

A Kismamatiné előadásának címszerepében az Opera balettegyüttesének kubai szólótáncosnőjét, Jessica Leon Carullát láthatta a közönség. 

Az előadás előtt a rendezvény támogatója, a CBA felajánlásából egy pelenka ajándék-csomagot sorsoltak ki a színpadon, amely a szerencsés pár születendő babájának jár egészen addig, amíg a gyermeknek szüksége van rá. Ez körülbelül 5000 darab pelenkát jelent. 

 

 

Az előadás támogatója: