Társulat
Művészek

Bátori Éva | magánénekesnő | szoprán

Diplomáját a magyar zeneakadémián szerezte, majd a Bécsi Staatsoper Stúdiójában folytatták képzését. Első szerződése Lipcsébe szólította, itt Mozart operáit énekelte elsősorban, ahol az MDR teljes da Ponte ciklust rögzített szereplésével. Ezt követően Kölnbe szerződött, de már olasz fachra. Itt elénekelte a legszebb olasz szerepeket a Pillangókisasszonytól az Aidáig. Ebben az időben debütált az USA-ban Toscaként, majd követte többek közt a Nedda és a Minni (Nyugat lánya), valamint meghívások Seattle-be, Florida-ba, Philadelpia-ba. Amerikai vendégszerepléseit egy csodálatos koncert koronázta a New York-i Avery Fischer Hallban. Többször járt Japánban a Bécsi, a Magyar Állami Operával, valamint a bécsi Mozart Orchesterrel is. A Kínai Nagyopera megnyitóján a Bécsi Staatsoper vendégszerepelt, mely előadásban a Grófnét (Figaró házassága) énekelte. Külföldön töltött évei alatt énekelt Alfredo Kraussal, Gundula Janovitzal, Anja Siljaval, dolgozott Andreas Homokival, Günter Kremerrel, Peter Konwitsnyel, de Abbado Zagrosek, Conlon vezényletével is. 

Több nyári fesztiválon szerepelt, mint például a bregenzin (Michaela) és a st. margaretenin (Desdemona) is. 

Hazatérve Magyarországra a szláv repertoár várta. Legendás előadásoknak volt szereplője, mint Vidnyánszky Jenufája Marton Évával, vagy Kovalik Balázs Anyeginje. Gyönyörű koncertek fűződnek nevéhez, mint Liszt:Szent Erzsébet legendája Kocsis Zoltánnal,vagy R. Strauss:Négy utolsó éneke a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával,de a mai magyar zene hiteles előadójakén is sokszor nevezik meg. Õ mutatta be Vajda: Karnyóné-ját, Petrovics Emil pedig neki írta utolsó művét. 

Bátori Éva az Érdemes Művész kitüntetés birtokosa.
 

Régebben énekelt szerepeiből: 

Fiordiligi, Gräfin (Mozart), Michaela, Nedda, Mimi, Manon, Tosca, Minni, Aida, Desdemona, Elisabetha (Carlos), Maddalena (Andrea Chenier). 

Jelenlegi szerepeiből: 

Donna Elvira, Madama Butterfly, Lisa (Pikk Dama) Tatjana, Jenufa, Jekaterina Ismailova (Sostakovits), Chrusothemis, Marschalin, Arabella (R.Strauss). 

 

Előadások: