Karácsonyi koncert 17-én!

Az ünnepvárás utolsó hetében karácsonyi koncertre menni a kívül-belül ünnepi díszbe öltözött Ybl-palotába önmagában is varázslat. Az Operaház zenekara Jordi Bernácer dirigens zenei irányításával ezt az élményt teszi még felejthetetlenebbé 17-én. Ünnepeljenek velünk!


Operakarácsony címmel rendezzük meg adventi koncertünket, amelynek minden felcsendülő dallama a közelgő ünnepet idézi. Az est dirigense Jordi Bernácerközreműködője Csáki András, a fiatal magyar gitáros nemzedék egyik meghatározó tagja. A fiatal karmester a világ számos ország nagy operaházában vezényelt már (Los Angeles Opera, Théâtre du Châtelet, San Francisco Opera, Teatro Carlo Felice, hogy csak párat említsünk) többek közt olyan hatalmasságok mellett, mint Georges Prêtre, Zubin Mehta, Valery Gergiev, Sir Andrew Davis, Patrick Fournillier vagy Lorin Maazel. 

Az 1981-es születésű, kamaramuzsikusként is ismert Csáki András szólókoncertjei mellett rendszeresen ad hangversenyt szimfonikus zenekarokkal. Számos hazai és külföldi rádió- és TV-csatorna készített vele felvételeket, 2002-től a Bartók Rádió szólistája. 2008-ban és 2009-ban Fischer Annie zenei előadó művészeti ösztöndíjban részesült, 2009-ben Junior Prima díjat vehetett át és megjelent első szóló lemeze is. A latin ízekkel fűszerezett program a teljes családnak fesztelen, szép élményt ígér.

Érdekesség, hogy Ariel Ramirez "Navidad Nuestra" című darabjában közreműködik a világszerte Washingtontól Genfen át Párizsig ismert és elismert, a 3000. koncertjén is túl lévő Los Calchakis együttes.

Sergio ARRIAGADA - Charango (kis andoki gitár)
Enrique CAPUANO - gitár
Osvaldo MUSLERA - gitár
Pablo URQUIZA - Bombo (argendtín dob) és furulya

Részletekért kattintson IDE!