Lionel Bringuier és Perényi Miklós az Operában
fotó: Step Haiselden

Április 7-én újabb hangversennyel jelentkezik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara – az Opera együttese. Az est dirigense a fiatal francia karmester, Lionel Bringuier, közreműködője pedig Perényi Miklós kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész.


Lionel Bringuier zenész családba született Nizzában, ahol ötévesen kezdte zenei tanulmányait. A Párizsi Konzervatóriumban, ahol többek közt Nagy Zsolt is tanára volt, cum laude végzett gordonkaművészként és karmesterként 2004-ben. 2005-ben megnyerte a Besanconi Nemzetközi Karmesterversenyt. 2007 és 2013 között a Los Angeles-i Filharmonikus Zenekar karmestere volt. A 2014/15. évadtól a zürichi Tonhalle Orchestre első karmesterévé nevezte ki.

 

Perényi Miklós gordonkaművész repertoárja a barokk zenétől kezdve egészen a kortárs kompozíciókig terjed. Nem csak a hazai koncertélet népszerű és elismert személyisége, hanem megfordult a világ szinte összes rangos koncerttermében is. Számos lemezfelvétele közül a Schiff Andrással közösen készített Beethoven-album nemzetközi díjat nyert. A koncertezés és oktatás mellett zeneszerzéssel is foglalkozik.

 

Műsor: 

 

Debussy: Egy faun délutánja
Saint- Saëns: I. (a-moll) gordonkaverseny, op. 33
Ravel: Daphnis és Chloe

 

Vezényel: Lionel Bringuier
Közreműködik: Perényi Miklós - gordonka,
a Magyar Állami Operaház Énekkara
(karigazgató: Szabó Sipos Máté)

 

Jegyvásárláshoz kattintson IDE!