Összművész-sorozat

Január 18-án egy igazi polihisztor, Csák József lesz Bátori Éva vendége. Plasztikus festményei közt üldögélve beszélgetnek az „Életem fekete doboza” című most megjelent könyvéről egy olyan operaénekessel, aki a mai napig docensként tanít a Műszaki Egyetem mérnöki karán.  Belépők 500 forintos egységáron válthatók a program kezdetéig.


Ismét sok zenével fűszerezve eltöltött színvonalas szombat délutánra hívjuk Önöket, mely végén finom sütemény és kávé mellett kötetlen beszélgetésre kerítünk sort.

„A művészet komplexitása mely elvarázsolja, megbabonázza az igazi művészt nem létezhet határok közt. Sok művész van kik ezt a komplexitást kutatva ecset, penna, vagy mondjuk agyag után nyúlnak. Nagy örömmel mutatunk be olyan művészeket kik életük folyamán több, parallel futó úton közlekednek. Vajon a hang inspirálja az ecsetet a pennát vagy fordítva, a színek kavalkádja ösztönzi az énekes művészt eme színek megszólaltatására a hangban? Léteznek érzések melyeket nem lehet megénekelni de elő lehet csalni máshogyan? Egy színpadi gesztus mely egy géniusz remekművének eléneklésekor születik, vászon előtt festménnyé válhat? És az örök kérdés, mely az előadó és az alkotó művészi lét közti azonosságot és különbséget feszegeti? A válaszok ott lesznek szombat délutánonként Önök előtt.” Bátori Éva

 

A sorozat következő meghívottjai (miinden hónap harmadik szombat délutánján 16.00-kor a Magyar Állami Operaház, Székely Bertalan termében):

- február. 15.:      Budai Lívia

- március. 15.:    Sass Sylvia (reményeink szerint)

- április. 19.:        Iván Ildikó

- május. 17.:        Gárdai Gábor

 

 

Jegyár: 500 Ft/fő (maximális kapacitás 60 fő, beengedés a Dalszínház utcai bejáratnál, 15.45-től, helyfoglalás érkezési sorrenden.)