Tomasz Konieczny az Arabellában

Az Európa-szerte ünnepelt basszbariton öt alkalommal énekli Mandrykát az Operaház színpadán. Strauss remekműve szinte teljesen új szereposztással kerül műsorra. Bátori ÉvaTemesi Mária, Keszei Bori és Rácz Rita debütál a darabbande ismét látható lesz Sümegi Eszter, Váradi Zita, Miklósa Erika és Gábor Géza is. 


A lengyel származású Tomasz Konieczny hazájában először színész-rendezőként lett ismert, már fiatalon az Oscar-díjas Andrzej Wajdával dolgozott együtt. Énekművészi tanulmányait a Varsói Frédéric Chopin Akadémián kezdte, majd Drezdában folytatta, Christian Elsner növendékeként. 1998-ban megnyerte a Nemzetközi Dvořák Énekversenyt. Operaszínpadon a Figaro házasságában, Figaróként debütált Lengyelországban, de nemzetközi hírnevét német nyelvterületen alapozta meg, főként nagy áttörtést hozó Alberich alakításával a Bécsi Staatsoperben. Wagner-repertoárja azóta is folyamatosan nő, énekli Wotant, Amfortast, Kurwenalt és A hollandit, de más szerzőket is szívesen interpretál, gyakran látható Falstaffként, Főinkvizítorként (Don Carlos), Escamillóként (Carmen), és Jochanaanként (Salome).

Konieczny a Deutsche Oper am Rhein vezető énekese, de vendégművészként a Drezdai Semperoper, a Madridi Teatro Real, a Chicago-I Lyric Opera, a Berlini Deutsche Oper is rendszeresen foglalkoztatja, Budapesten is énekelt már. 2012-ben nagy sikerrel debütált a Salzburgi Ünnepi Játékokon, de koncerténekesként is igen keresett – repertoárján szerepel többek között Bach Máté-passiója, Händel Messiása, valamint a Mozart, Verdi és Dvořák Requiemek. 
 
 
A produkció adatlapjáért kattintson IDE.