Társulat
Művészek

Ambrogio Maestri | magánénekes |  

Ambrogio Maestri szülővárosában, Paviában tanult énekelni és zongorázni. 

2001-es debütálása a Riccardo Muti által dirigált, Giorgio Strehler rendezésében bemutatott Falstaff-fal történt, melynek címszerepét a milánói Scalában és a bussettói Teatro Verdi-ben is énekelte. Alakítását az egész nemzetközi sajtó méltatta, s ennek köszönhetően megnyíltak előtte a világ legfontosabb operaházainak ajtajai is. 

Több eblematikus Verdi-szerepben is bemutatkozott a milánói Scalában, többek közt Jágóként az Otellóban, Renátóként Az álarcosbálban, Don Carlos di Vargas-ként A végzet hatalmában és Germont-ként a Traviátában. 

A világ legrangosabb operaházainak vendége, többek közt a New York-i Metropolitannek, a párizsi Operának, a londoni Royal Opera House-nak, a bécsi Staatsopernek, a berlini Operaháznak, ahol repertoárja további Verdi-szerepekkel bővült: Luna gróf (A trubadúr), Amonasro (Aida), Rolando (A legnanói csata), továbbá a Simon Boccanegra, a Rigoletto és a Nabucco címszerepei. A veronai Arénában tíz évi együttműködés után 2012-ben századszor lépett fel az Aidában. 

2010-től Puccini- és verista operák szerepei kerültek repeortoárjába. Torre del Lagóban debütált a Toscában, a New York-i Metropolitanben a Parasztbecsületben és Milánóban a Bajazzókban. 

Ferzan Ozpetek - aki korábban a fiorentinói Maggio Musicalén rendezte őt az Aidában - 2012-ben szerepet ajánlott neki a Titkozatos társulat c. filmjében.  

A 2013-as Verdi bicentenárium a művész számára főként a Falstaff jegyében telt: fellépett Sir Johnként a Scálában, a párizsi és a zürichi Operában, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, Münchenben, Tokyóban, és a New York-i Metben. Ugyanebben az évben fellépett a Nabuccóban a veronai Arénában, az Aidában a Scalában, a veronai Arénában és Tokyóban, illetve a Simon Boccanegrában a torinói Teatro Regióban.  

A 2014/15-ös évadban is sok feladat vár rá: a Falstaff Milánóban és Münchenben, a Nabucco Barcelonában és Veronában, a Tosca Madridban, Bécsben, Münchenben és Budapesten, a Don Pasquale a Metropolitanben és Milánóban, és a Rigoletto Bécsben.  

 

 

 

Előadások: