Tovább a tartalomhoz

Az Opera évadát Sir Elton John és Lee Hall méltán népszerű zenés darabja, a Billy Elliot – a Musical 2018. június 19-től július 14-ig tartó nyári szériája zárja. 

Szirtes Tamás non-replika rendezése 2016 nyarán mutatkozott be nagy sikerrel az Operaházban, az idén Seregi-díjjal kitüntetett Tihanyi Ákos koreográfiájával

Az 1980-as években egy angliai kisvárosból, hátrányos körülmények közül induló kisfiúnak is esélye nyílik, hogy utat találjon a tánc és a művészet felé. Míg a hármas szereposztásban kiállított produkcióban a kezdetek óta olyan neves művészek működnek közre, mint Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Auksz Éva, Gallusz Nikolett vagy Ladinek Judit, továbbá Bencze Ilona, Csákányi Eszter és Hűvösvölgyi Ildikó

A gyerekszereplők közé a Madách Táncművészeti Iskola növendékeinek újabb és újabb generációi kerültek be. Billy szerepében Halász Dávid és Puczkó-Smith Levente debütál Bakonyi Simon, valamint a produkcióban a premier óta szereplő Lukács Olivér és Vizlendvai Áron mellett. Michael szerepében Bacsur Dániel, Marinka Móricz, Sütő Zalán és Vasstorda Nemere először lép a közönség elé, de Császár Patrik és Halász Dávid is visszatér korábbi karakteréhez. 

A jövő nemzedék balettművészei számára is inspirációt hordozó darab A hattyúk tavából is tartalmaz egy betétet, amiben a Magyar Nemzeti Balett táncosai is közreműködnek. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Köteles Géza és Silló István dirigálja.



Fotók: Csibi Szilvia, Rákossy Péter