Tovább a tartalomhoz

2021. február 7-én (vasárnap) 21:05-től látható felvételről a Csillagóra 2017 gálakoncert az M5 csatorna műsorán.

Ez az ünnepélyes gála minden évben a több száz előadást, eseményt soroló évad legjobb pillanatait szemlézi. A legnagyobb sikerek, a legsikeresebb nagyságok és a legígéretesebb fiatalok lépnek színpadra minden évad végén, és átadásra kerülnek az Opera kitüntetései is, a nézőtéren pedig az intézmény művészei és munkatársai, valamint legkedvesebb nézői foglalnak helyet.

A műsorban részletek láthatók többek között a 2016/17-es évad bemutatóiból, így A cigánybáró, a Székely fonó, a Traviata, a Lammermoori Lucia és A kalóz című produkciókból, valamint olyan népszerű operákból, mint a Nabucco, a Falstaff, a Háry János, a Hunyadi László és a Bánk bán.

A műsorban fellép: Aleszja Popova, Bakó MátéBalczó PéterBede-Fazekas Csaba, Cheprasova ElizavetaCseh AntalFekete AttilaFodor GabriellaFokanov Anatolij, Gábor GézaGál ErikaKálnay Zsófia, Kelemen ZoltánKeszei BoriKiss András, Kóbor TamásKolonits KláraLeblanc GergelyLászló BoldizsárMegyesi ZoltánOláh ZoltánPalerdi András, Pasztircsák PolinaSchöck AtalaSzegedi CsabaSzemere Zita, Szvétek LászlóTanykpayeva Aliya, Timofeev DmitryUjvári Gergely és Várhelyi Éva.

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara, a Magyar Nemzeti Balett és a Magyar Nemzeti Balettintézet.

Rendező: Anger Ferenc
Koreográfus: Solymosi Tamás
Karmester: Kocsár Balázs
Házigazda: Ókovács Szilveszter

A felvétel 2017. június 25-én készült az Operaházban.

Fotó: Pályi Zsófia