Tovább a tartalomhoz

A Magyar Állami Operaház tekintettel a COVID-19 járvány ismételten növekvő esetszámaira, valamint arra, hogy törzsközönségének tekintélyes része a fokozottan veszélyeztetett korosztályba tartozik, nézői és művészei védelme érdekében az alábbi intézkedéseket hozza a 2020/21-es, A Francia Múzsa Szezonja tematikus évadával kapcsolatban.


Az Opera első körben az alábbi szeptemberi előadásokra indítja el a jegyértékesítést:


2020. szeptember 11. Eiffel Műhelyház – Kaktuszok (modern balett-est:  Trois Gnossiennes, Örvény, 5 tangó, Cacti – magyarországi bemutató)

2020. szeptember 15. Erkel Színház – R. Strauss: Salome (premier)

2020. szeptember 16. Eiffel Műhelyház – Heggie: Ments meg, Uram! / Dead Man Walking (magyarországi bemutató)

2020. szeptember 21. Eiffel Műhelyház – Testoni: Fantasio / Fortunio (magyarországi bemutató) 

2020. szeptember 24. Erkel Színház – Messerer / Krein: Laurencia

2020. szeptember 25. Eiffel Műhelyház – Monteverdi-Bella: Poppea megkoronázása (ősbemutató)

2020. szeptember 26. Eiffel Műhelyház – Puccini: Edgar (operaelőadás)

Az Opera a meghirdetett, nyilvános előadások mellett minden produkcióból további egy vagy két zárt körű előadást is tart. Ezeken minden produkcióról televíziós felvétel készül, amelyet későbbi időpontban sugárzunk, hogy előadásainkat azok is megtekinthessék, akiket a járványveszély visszatart az előadások látogatásától.

A premiereket megelőző Hangolókat leszámítva az Opera szeptemberre tervezett minden további kísérőrendezvénye, különleges eseménye, ifjúsági és beavató programja elmarad.

A korábbiakban meghirdetettek szerint az Opera 2020. szeptember 1-jén ad tájékoztatást arról, hogy az Évadkalendárium októberi műsorából a járványügyi intézkedésekkel összhangban mely előadásokat milyen formában tudja megtartani.

Az Opera a 2020. december 31-ig a meghirdetett előadásaira csak napijegyeket értékesít, a bérletárusítás biztonsági okokból átmenetileg szünetel.


Jegyek az interneten a jegy.opera.hu oldalon, valamint személyesen az Opera Értékesítési Centrumban hétköznap 9:00-14:00 között (1061 Budapest, Hajós utca 13-15. / földszint I. 90-es kapucsengő), az Operaház OperaShopjában minden nap 12:00-17:00 között (1061 Budapest, Andrássy út 22., bejárat a Dalszínház utcai Szfinx-terasz felől), az Erkel Színház jegypénztárában hétfőtől péntekig 10:00-18:00 között (előadások napján az első szünet végéig), az Eiffel Műhelyházban pedig előadások napján a kezdés előtt egy órával az első szünet végéig lesznek válthatók.

Az évad részletes programja a műsorkalendáriumban megtekinthető.