Tovább a tartalomhoz

A Magyar Állami Operaház 2014-ben csatlakozott a World Voice Day rendezvényihez, Dr. Mészáros Krisztina, a Magyar Onkológiai Intézet főorvosa és Bátori Éva operaénekes, az est háziasszonya jóvoltából.

A világszerte megrendezett World Voice Day elnevezésű programsorozat az emberi hang jelentőségére hívja fel a figyelmet. A harmadik hazai rendezvényre április 16-án már délelőtt 11 órától érkezhetnek az érdeklődők az Erkel Színházba az esti operaelőadás bevezetőprogramjaira, amelyek közt tudományos előadás és orvosi interjú is szerepel.

Az emeleti büfében zajló programsort Prof. Dr. Hacki Tamás orvos, fül-orr-gégész, foniáter szakorvos, a World Voice Day magyarországi koordinátora nyitja meg. 13 órára a Muzsikus képzőművészek kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket. A Kodály-teremben kiállított tárlaton Budai Lívia, Csavlek Etelka, Iván Ildikó, Maria Teresa Uribe, Hermann János, Krasznai János, valamint Hiti Katalin, Réti Zoltán és Horváth Zoltán alkotásait tekintheti meg a közönség.

14 órától Kezdők és haladók a kis színpadon címmel másfél órás koncertre invitálják az énekhang szerelmeseit. A műsorban magánénekes növendékek mellett fellép Balga Gabriella, Keszei Bori, Miksch Adrienn, Rőser Orsolya Hajnalka, Szemere Zita, Kiss Tivadar, Palerdi András, Rab Gyula és Tarjányi Tamás. A Bátori Éva összeállításában hallható műsort Aczél András rendezi.

A műsorblokk zárásaként 16 órától az Erkelben látható a (J)Összművész? Bátori Évával. A talk-show vendége Konok Tamás, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas festő- és szobrászművész.

A Word Voice Day záróeseménye Weber: A bűvös vadász című operájának előadása a nagyteremben, 19 órától. A Kocsár Balázs vezényelte előadásban a főbb szerepeket Kovácsházi István, Szabóki Tünde, Rácz Rita és Cser Krisztián. Rendező: Zsótér Sándor.

A részletes program és a jegyvásárlás elérhető ITT.