Tovább a tartalomhoz

2022. szeptember 4-én (vasárnap) 21:00 órától látható felvételről Engelbert Humperdinck Jancsi és Juliska című operája az M5 műsorán.

Az Erkel Színház 2017 decemberében mutatta be Humperdinck főművét, amelyet a zeneértők körében sokan a posztwagneri romantika egyik legszebb és legizgalmasabb művének tartanak. A 10 éven felülieknek ajánlott budapesti előadás rendezője és jelmeztervezője Rafael R. Villalobos, aki a gyerekek és felnőttek számára párhuzamos értelmezési szinteket kínál a népszerű Grimm-mese kortárs megközelítésében. „A gyerekek számára lesznek színházi effektek és szórakoztató elemek, de ugyanakkor komolyan vesszük az opera összetett üzenetét azok számára, akik már értik ezt a jelentésréteget is” – fogalmazott a rendező, aki elsődleges céljának a gyerekek szórakoztatását tartotta, de azt sem hagyta figyelmen kívül, hogy a mesében a nehéz munka és az éhezés is fontos témaként jelenik meg.

Szereplők: Balga Gabriella (Jancsi), Nánási Helga (Juliska), Haja Zsolt (Péter, az apa), Schöck Atala (Gertrúd, az anya), Wiedemann Bernadett (Boszorkány), Zavaros Eszter (Altatómanócska),  Kertesi Ingrid (Ébresztőmanócska)

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Gyermekkara (karigazgató: Hajzer Nikolett)

Vezényel: Kovács János

A felvétel 2017. december 12-én készült az Erkel Színházban.

Fotó: Rákossy Péter