Tovább a tartalomhoz

2024. július 14-én (vasárnap) 21:15-től látható felvételről Tallér Zsófia Leánder és Lenszirom című meseoperája az M5 műsorán.

Leánder, a búskomor kobold 17 éve és kilenc hónapja tartja fogságban Bölömbér kerált, mert az véletlenül lenyilazta kedvenc macskáját. Leánder szolgája, Bogyó, az erdei manó, akinek más feladata sincs, mint a kerált kínozni, mostanra kifogyott az ötletekből és könyörög gazdájának, hogy bocsássák a foglyot szabadon. A szabadságig azonban hosszú út vezet…

Az OPERA felkérésére íródott, 2015-ben bemutatott művet igényes, kifejező és szórakoztató zenéje miatt korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánljuk. Az Erkel-díjas zeneszerző, Tallér Zsófia (1970–2021) Szilágyi Andor mesejátékából írt operát Szöllősi Barnabás librettójára. Zsótér Sándor produkciójának mesés látványvilágát Ambrus Mária díszletei, Benedek Mari jelmezei és Ladányi Andrea koreográfiája teszik teljessé. A fantasztikus karakterek bőrébe többek közt Bakonyi Marcell, Molnár Ágnes, Boncsér Gergely, Wierdl Eszter, Hábetler András és Meláth Andrea bújik, az OPERA Zenekart és Gyermekkart Bogányi Tibor dirigálja.

A felvétel 2015. április 11-én készült az Erkel Színházban.

Fotó: Nagy Attila