Tovább a tartalomhoz

2021. február 20-án az év legkiemelkedőbb alkotásait ismerték el a Média Építészeti Díjával. A Trafó Kortárs Művészetek Házában rendezett, online közvetített gála keretében az egyik különdíját a Marosi Miklós és munkatársai által tervezett Eiffel Műhelyház nyerte el.

A kortárs magyar építészet egyik legnagyobb pártfogója, a tavaly 20. születésnapját ünneplő Építészfórum által alapított Média Építészeti Díját 16. alkalommal ítélték oda olyan építészeti projekteknek, amelyek európai szinten is magas minőséget képviselnek. 2020-ban mintegy 180 pályamunkát adtak be, ezekből egy nemzetközi szaktekintélyekből álló, az Amszterdami Építészeti Központ vezetője, Indira van’t Klooster vezette előzsűri szelektált. 

A vezető magyar sajtóorgánumok (Telex, Forbes, Válasz Online) képviselőiből, illetve a szakma kiemelt szereplőiből álló, Zubreczki Dávid, szakíró és építészeti mesemondó elnökletével működő zsűri a Nagyberuházások Különdíját az Eiffel Műhelyháznak ítélte oda. Az egykori Északi Járműjavító Marosi Miklós és csapata tervei nyomán kelt új életre, melyet az építész "a magyar vasúttörténelem egyik legfontosabb szentélyének" nevezett, s immár mint az Opera új logisztikai és művészeti központja funkcionál.

Fotó: Nagy Attila