Tovább a tartalomhoz

2019. április 29-én 15:00 és 21:00 óra között az Erkel Színház ismét megnyitja kapuit a Tánc Világnapja alkalmából, hogy felnőttet és gyereket egyaránt bevezessen a tánc rejtelmeibe. 

Programok:

15:00 Flashmob – a színház főbejárata előtt

A főbejárat előtt igazi balettművésszé válhat bárki egy fotó erejéig, és ha kedvet érez hozzá, akár csatlakozhat is a flashmobhoz. Az esemény középpontjában a tavasz, a frissesség és Vivaldi áll. Kortól, nemtől és táncos előképzettségtől függetlenül csatlakozhat a táncos flashmobhoz bárki, aki megtanulja a videóban látható koreográfiát. A flashmob koreográfusa: Rujsz Edit balettmester, közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei: Morvai Kristóf, Majoros Balázs, Molnár Dávid, Ishizaki Futaba.

15:00–21:00 Balett-akadálypálya – Kodály-terem

Az igazán bátrak balett-tudásukat próbálhatják ki a Kodály-teremben található akadálypályán. Házigazda: Szirb György balettmester, az Opera nagykövete.

15:00–21:00 Jelmezkiállítás – Bernáth Aurél-terem

A Bernáth Aurél-teremben a legismertebb balettdarabok jelmezeit tekinthetik meg és ismerhetik meg közelebbről az érdeklődők. 

16:00–16:35 / 16:45–17:20 Táncbemutatók – Bernáth-büfé – MEGTELT!

Kökény Hámori Szilárd, a Magyar Nemzeti Balettintézet mutat be egy rövid modern koreográfiát, valamint a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei mutatják meg tánctudásukat Tarasova Kateryna karaktertánc-óráján.

18:30–21:00 Talk-show – Bernáth-büfé

Este lehetőség lesz a függöny mögé is betekinteni: egy talk-show keretén belül Czank Lívia beszélget Leblanc Gergellyel és Hangya Ritával a balett-táncosok titkos világáról. . A talk-showt követően Czank Lívia dedikálja A függöny mögött című könyvének legújabb kiadását. 

A programokon való részvétel ingyenes, de korlátozott férőhelyek száma miatt visszaigazolt regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni 2019. április 28-ig a nyiltnap@opera.hu e-mail címen lehet. Kérjük, hogy jelentkezésében jelölje meg, hogy a Bernáth Büfében megrendezésre kerülő programok közül melyiken kíván részt venni. A jelentkezés elfogadásáról visszaigazolást küldünk, ennek bemutatása a részvétel feltétele. Kérjük, tanulmányozzák a mellékelt adatvédelmi tájékoztatót.

Fotó: Nagy Attila