Tovább a tartalomhoz

Az Opera 2016-ban is részt vesz az egész világon megrendezett Autómentes Hétvége rendezvénysorozatában: szeptember 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap az épület Dalszínház utcai sarkánál lévő Szfinx-teraszon commedia dell’arte előadásokat tartunk, kihasználandó a zajmentes környezetet és a sokkal jobb levegőt az Andrássy úton.

Kulturális és kulináris élvezet egy helyen várja az érdeklődőket a szabad ég alatt. Az Autómentes Hétvége nyújtotta zavartalan Andrássy úti aszfalthasználat arra is felbátorít minket, hogy a sok ezer sétáló-eszegető-szórakozó budapestiből és turistából potenciális operalátogatót próbáljunk faragni. Ezért a hatalmas ledfallal, azon pedig operai filmekkel, a két este pedig főprogramként egy-egy teljes előadás vetítésével várunk mindenkit.

(A szabadtéri operaelőadásokat és vetítéseket csak jó idő esetén tudjuk megtartani.)

Operaelőadások a Dalszínház utcai Szfinx-teraszon: 

2016. szeptember 17-18:
    14:00 Donizetti: A csengő
    16:00 Donizetti: Bolondokháza
    18:00 Menotti: A telefon

OperaMozi az Andrássy úti kivetítőn:

2016. szeptember 17.
    19:00 Erkel: Hunyadi László
2016. szeptember 18.
    19:00 Dantzig / Schayk / Csajkovszkij: A hattyúk tava

Színházak Éjszakája:

17-én, szombat éjjel, a Színházak Éjszakájának keretében valósul meg Gryllus Samu Két nő című operájának bemutatója, az éjjel 11-től, majd hajnali fél egytől is látható előadás érdekessége, hogy a cselekmény nem egy helyen játszódik, hanem végigvonul az Operaház tereiben, a szereplőket többek közt az asztalosműhelybe is követi a közönség, ahol beindul a fűrészgép. Az előadás korhatáros, felnőtt nézők részére készült, és regisztrációhoz kötött. (A Színházak Éjszakáján belépésre jogosító karszalagok az Operaház pénztárában is megvásárolhatók, mely szombaton 23 óráig tart nyitva.)

Forgalomkorlátozás:
A rendezvény miatt az Andrássy utat 17-én (szombaton) 0:00 órától teljes hosszában lezárják a forgalom elől, a 105-ös busz terelve közlekedik. A földalatti (M1) zavartalanul üzemel. Az Andrássy út forgalmát 19-én (hétfőn) 4.30-kor állítják vissza.