Tovább a tartalomhoz

A Margitszigeti Szabadtéri Színház 2022-es évadában ismét világsztárokkal és hazai elismert művészekkel találkozhat a közönség. A gazdag programkínálathoz Puccini Toscájának klasszikus előadásával, Verdi Attilájának félig szcenírozott változatával, valamint egy gálával járul hozzá az OPERA.

„Az előző évek alatt kiépített nemzetközi és hazai kapcsolatainkat nem engedtük el, nem hagytuk „veszendőbe menni” a tervezett produkciókat, helyette a jövőre gondolva, áthelyeztük, ha szükséges volt átstrukturáltuk. A Margitszigeti Színház nyári fesztiválként, szabadtéren – rengeteg munkával és egyeztetéssel – az elmúlt években is sikeres évadokat zárt. Erre készülünk idén is, mármint arra, hogy még szélesebbre tárjuk kapuinkat a külföldi és hazai művészek előtt, a magas minőséget továbbra is szem előtt tartva, hiszen közönségünk is – mondjuk úgy – ezt „szokta meg”, ezt várja el" – nyilatkozta Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója és művészeti vezetője.

2022. július 8-án és 10-én egy népszerű klasszikus, Puccini Tosca című operája látható Nagy Viktor korhű rendezésében. A címszerepet a Kossuth-díjas szoprán, az OPERA kétszeres Kamaraénekese, Sümegi Eszter, Scarpiát a szintén Kossuth-díjas Kamaraénekes Kálmándy Mihály, Cavaradossit a neves olasz tenor, Francesco Meli alakítja, aki ezzel az előadással mutatkozik be Magyarországon. Közreműködik Bakonyi Marcell, Hábetler András, Szerekován János és Káldi Kiss András, az OPERA együtteseit Kesselyák Gergely vezényli.

A 2022. augusztus 2-ai operagála sztárfellépője a fiatal orosz szoprán, Plácido Domingo felfedezettje, Aida Garifullina, akit ízlése, stílusa, visszafogott érzelmessége és természetes az operavilág egyik legelbűvölőbb alakjává teszi. A műsorban Puccini, Verdi, Gounod, Bellini és Rossini legszebb áriáit adja elő, az OPERA Zenekart a budapesti közönség által is jól ismert világhírű karmester, Pier Giorgio Morandi vezényli.

2022. augusztus 12-én és 14-én Verdi Attila című operája látható félig szcenírozott változatban. A címszerepet Bretz Gábor Érdemes Művész, az OPERA Kamaraművésze énekli, partnerei Maria Agresta, Haja Zsolt, Pataki Adorján és Gábor Géza lesznek. Az OPERA Zenekart és Kórust Kocsár Balázs vezényli.

Jegyek a Margitszigeti Színház honlapján Early Bird akcióban 30%-os kedvzeménnyel válthatók 2022. február 28-áig.

A Margitszigeti Színház 2022-es programjairól szóló sajtóközlemény ITT olvasható.