Tovább a tartalomhoz

Negyedik alkalommal kerül sor a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválra július utolsó hétvégéjén. A minőségi kultúra, a természeti értékek és az aktív kikapcsolódás kohéziójából létrejövő háromnapos rendezvény sajtótájékoztatóját az Opera Caféban tartották.

2017. július 28. és 30. között tizenöt helyszínen csaknem negyven programmal várják az érdeklődőket a Tisza-tó körül. Az első nap, a TO'pera keretén belül Vizin Viktória operajógájával, este pedig nagyszabású gálakoncerttel várják a zenebarátokat Tiszafüreden, többek között Miklósa Erika, Bakos Kornélia, Daragó Zoltán, Nyári Zoltán és Szegedi Csaba énekesek részvételével, Sándor Szabolcs karmester irányításával. Másnap a Tour d’Opera elnevezésű, 67 kilométeres kerékpártúrára kerül sor, amelynek tizenegy megállóhelyén minikoncerteket hallgatva lehet kipihenni a biciklizés fáradalmait.

A zárónapon, a Boat d’Operán a kétkerekűeket csónakokra cserélve különleges helyszínekre lehet majd eljutni. Érdemes evezőt ragadni, hiszen a pihenőknél szervezett hangversenyeken ismét találkozhatunk a Magyar Állami Operaház művészeivel. „Olyan előadókat kértem fel erre az alkalomra, akik már megtapasztalták, milyen szabadtéri környezetben minőségi operaprodukciót létrehozni. A július 30-i, dinnyésháti előadás körül Aczél András rendező és Köteles Géza karmester fog tevékenykedni. Debreczeni Ildikó, a fesztivál igazgatója és elindítója nagyon sokat tesz az opera ügyéért. Nagyon örülünk, hogy ott lehetünk az általa létrehozott Tisza-tavi Fesztiválon, és nem hivalkodóan, de elfoglalva méltó helyünket, megjelenhetünk a gazdag programkínálatban" – mondta el Ókovács Szilveszter főigazgató.

Fotó: Csibi Szilvia