Tovább a tartalomhoz

Az Erkel Színház 2017. december 9-től látható új meseoperája családi szórakozást kínál. Humperdinck főműve, a Jancsi és Juliska 1893-as bemutatása óta világszerte a karácsonyi repertoár közkedvelt darabja, amelyet a zeneértők körében sokan a posztwagneri romantika egyik legszebb és legizgalmasabb művének tartanak.

A budapesti előadás rendezője és jelmeztervezője Rafael R. Villalobos, aki a gyerekek és felnőttek számára párhuzamos értelmezési szinteket kínál a népszerű Grimm-mese kortárs megközelítésében. „A gyerekek számára lesznek színházi effektek és szórakoztató elemek, de ugyanakkor komolyan vesszük az opera összetett üzenetét azok számára, akik már értik ezt a jelentésréteget is” – fogalmazott a rendező, aki elsődleges céljának a gyerekek szórakoztatását tartotta, de azt sem hagyta figyelmen kívül, hogy a mesében a nehéz munka és az éhezés is fontos témaként jelenik meg. Az Európa-szerte keresett, fiatal spanyol alkotó 2013-ban elnyerte a grazi Opera Europa rendezői díját, 2016-ban pedig a londoni International Opera Awards legjobb fiatal rendező-díjának egyik jelöltje volt.

A 10 éven felülieknek ajánlott meseelőadás díszleteit Emanuele Sinisi tervezte, míg a darab főbb szerepeit a kettős szereposztásban Balga Gabriella és Kálnay Zsófia, Nánási Helga és Ducza Nóra, valamint Wiedemann Bernadett és Németh Judit alakítja. Az Opera Zenekarát Kovács János vezényli, a gyermekkar vezetője Hajzer Nikolett.