Tovább a tartalomhoz

Bűvös vadász premier Zsótér Sándor rendezésében, János Vitéz Haumann Péterrel és Parázsfuvolácska Mozart zenéjével, valamint Lackfi János verseivel.

December az Erkel Színházban.

Mitől bűvös a bűvös vadász? Attól, hogy bűvös golyóval lő. Hétből hat talál, a hetedik az ördögé: arra irányítja, akire akarja. Max, a főerdész kedvenc vadásza, lányának vőlegénye, a főerdészi cím örököse. Fél a régi szokás követelte próbalövéstől. Ha elvéti, se lány, se állás. A próba közeledtével azonban egyszer sem talál. Sebezhetővé válik. Elfogadja vadásztársa, Kaspar segítségét: megszerzi a bűvös golyókat. Csak egy ellencsoda menti meg attól, hogy elveszítse mindazt, ami miatt a lelkét kész volt elveszíteni.  

Carl Maria von Weber operáját Zsótér Sándor rendezésében december 14-én mutatja be az Operaház. A produkciót az Erkel Színházban öt decemberi időpontban tekintheti meg a közönség. A darabot Halász Péter főzeneigazgató dirigálja, a két szereposztás főbb szerepeit pedig Gábor Géza és Rácz István, Szabóki Tünde és Fodor Beatrix, Wierdl Eszter és Rácz Rita, valamint Kovácsházi István és Nyári Zoltán éneklik. 

 

Bemutató: 2014. december 14.

További előadások: 2014. december 16., 18., 21., 26., 28.

 

További információk itt,  jegyvásárlás pedig itt.

 

 

Ha csodákból még nem elég, ha ünnepek előtt a teljes család vágyik közös kikapcsolódásra, az együttlét örömére, János vitézzel kell találkozni. Vitézünket Kacsóh Pongrác feledhetetlen dallamai kísérik útján, a színpadon pedig nagyszerű énekesek keltik életre a történetet, amelytől szem nem marad szárazon - vagy a sírástól, vagy a kacagástól. A címszerepben Nyári Zoltán és Ujvári Gergely, további főszerepekben Kriszta Kinga és Cseh Antal látható. Gonosz mostohaként ismételten Kalmár Magda brillírozik, francia királyként pedig a nagyszerű prózai színészt, Haumann Pétert köszönthetjük az Erkel Színház színpadán. Vezényel: Hámori Máté.

 

Előadások: november 28., 30., december 5., 7., 9., 11., 13.

 

Teljes színlap, cselekmény itt, és jegyvásárlás itt.

 

 

A zeneirodalom legnagyobb varázslata, Mozart Varázsfuvolája most újraálmodva, rövidített változatban, Parázsfuvolácska címmel várja a legkisebbeket. A gyerekek ezúttal Sarastro Cirkuszában izgulhatják végig Tamino herceg és Papageno történetét. Bohócok, akrobaták, légtornászok, késdobálók, tűznyelők, varázslók és Mozart halhatatlan dallamai… Akár a mesében! Ahogyan a színpad cirkuszi kavalkádjában a gyűlölség és a szeretet tüze fellángol, úgy árad a varázslat a nézőtérre és éleszt parazsat a nézők szívében… A több mint kétszázhúsz esztendeje töretlen népszerűségű darab új, kifejezetten a kisiskolás korosztály számára készült változata Lackfi János friss verses szövegével, Toronykőy Attila rendezésében látható. Dirigál: Köteles Géza. A manézsban az Opera vezető művészei, többek közt Cser Krisztián és Szvétek László, Megyesi Zoltán, Boncsér Gergely, Szemere Zita és Keszei Bori.

 

Előadások: december 13., 20., 27., 30., 2015. január 2., 4., 10., 11., 17., 18., 25.

 

További információk és jegyvásárlás.