Tovább a tartalomhoz

A Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra című sorozat több ezer embernek szerzett örömöt kamionon vándorló előadásával. Most Önök számára nyílik lehetőség, hogy segítsenek a legújabb turné egyik állomásának, Déva városának árva, hátrányos helyzetű gyermekein. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 2019. augusztus 27-ig várja adományaikat, hogy továbbra is hasonlóan magas minőségben gondoskodhassanak a sok száz rászorulóról.

Intézményünk egykori főigazgatója, a kolozsvári születésű Bánffy Miklós kiváló érzékkel választotta ki azokat a nemes ügyeket, amik mellé érdemes odaállni. Életútjából tanulva most az Opera is szeretné összefogásra buzdítani a műfajt kedvelő közönséget – határon innen és túl. Mi volna találóbb apropó az erdélyi származású nagy előd előtti tisztelgésre és az erdélyi gyermekeknek való adománygyűjtésre, mint az Opera erdélyi turnéja? Augusztus 27-én a társulat Dévára látogat, ahol Böjte Csaba testvér „árvái, hátrányos helyzetű gyermekei” a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szárnyai alatt cseperednek fel. A huszonöt éves alapítvány jelenleg is több ezer gyermekről gondoskodik, tanúbizonyságot téve arról, hogy szeretetteljes közegben, zenétől övezve, kiemelkedő értékekkel bíró embereket lehet nevelni a legnehezebb körülmények közt is.

Ezúton szeretnénk mindenkit buzdítani, hogy lehetőségéhez mérten hozzájárulásával segítse a kezdeményezést! Kérésünkre a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egy elkülönített alszámlát hozott létre. 2019. augusztus 27-én, az előadás napján az addig összegyűlt szívélyes felajánlásokat az Opera művészeinek és munkatársainak képviseletében kívánjuk átadni. Az aznapi produkció, a Szerelmi bájital végén ezúttal biztos, hogy Nemorino is e nemes célra ajánlja fel a darab végén örökölt vagyonát. Adományozásra fel!

Az utaláshoz szükséges adatok:

Az alapítvány neve és címe: FUNDATIA SF FRANCISC
RO-330046 Deva, str. Progresului nr 6. Jud. HD, Romania

A bank neve és címe: OTP BANK ROMANIA
RO-330011Deva, Decebal bl E, Romania
IBAN szám: RO10OTPV340000069719HU03
Swift kód: OTPV ROBU

Fotó: Nagy Attila