Tovább a tartalomhoz

Az ország legnagyobb professzionális kórusának, az Opera Énekkarának tagjai a Minifesztivál keretében szólószerepekben is bemutatkoznak. Két operaritkaság mellett Faust-ihlette dalesten találkozhatnak velük az érdeklődők. A sorozat része az Opera Gyermekkarának templomi hangversenye is.

Umberto Giordano Fedora című vígoperáját április 26-án 11 órakor és 28-án 19 órakor az Erkel Színház Büféjében adja elő tizenkét ifjú énekkari művész. Az előadás zenei vezetője Szirtes Katalin, a verista darabot Nina Dudek rendezi. A komponistát egy igazi színészkirálynő, Sarah Bernhardt ihlette: az ő számára írta Sardou a Fedora című színdarabot. A történet hamisítatlan francia romantikus tragédia, igazi pièce bien faite, annak összes kellékével (párbaj, levél, félreértés, méreg, stb.), elsöprő érzelmével és a cári miliőben játszódó pétervári és svájci thriller minden fordulatával. A mű több mint 90 éve nem volt hallható Budapesten. 

A produkció adatlapja és a jegyvásárlás elérhető ITT.

Nino Rota A florentin kalap című művét tizenhárom énekkari művész tolmácsolja Sipos Balázs rendezésében, Erdélyi Dániel vezényletével. Zongorán közreműködik: Andrássy-Neuenstein Krisztina. Nino Rota neve ismerősen cseng az operában kevéssé jártasaknak is. Az Országúton, a Háború és béke, a Zeffirelli-féle Rómeó és Júlia és A keresztapa-trilógia zenei aláfestése, melynek második részéért a szerző a „Legjobb zene” Oscar-díját kapta, mind-mind az ő munkásságának része. A florentin kalap című operája a francia utcai farce-ot veszi alapul, és egy fiatalember szélmalomharcát mutatja be, amint saját esküvőjének megvalósulásáért és egy lány becsületének megmentéséért küzd. Előadások: április 30. 19 óra, és május 2. 19 óra. Helyszín az Erkel Színház Büféje. 

A produkció adatlapja és a jegyvásárlás elérhető ITT.

Április 25-én 19 órakor a Zenekari Centrumban (VI., Jókai utca 2-4.) Faust és kora címmel ad kamarakoncertet és dalestet a Magyar Állami Operaház Énekkara. A hangversenyen Mozart, Spohr, Schubert, Schumann, Berlioz, List, Wagner, Muszorgszkij, Rahmanyinov, Gounod, Boito Vaughan Williams, Stravinsky és Bozay művei hangzanak el. Zongorán közreműködik Kovács Ágnes és Nagy László Adrián.

A jegyvásárláshoz kattintson IDE!

Az Operaház Gyermekkórusa április 26-án 12 órakor a Szent István Bazilikában ad hangversenyt Gupcsó Gyöngyvér, a kórus vezetőjének vezényletével. A déli szentmise keretében és a mise után felhangzó művek:
Britten: Missa brevis in D
Poulenc: A karmeliták párbeszédei – részletek
Kodály: Ave Maria
Kodály: Énekeljetek az Úrnak – introitus
Pergolesi: Stabat Mater
Schubert: 23. zsoltár