Tovább a tartalomhoz

2016. szeptember 24-én ismét nagyszabású évadnyitány keretében nyitja meg kapuit az Operaház: délután szabadtéri programok, este pedig Verdi Traviatájának új produkciója várja a műfaj kedvelőit.


Az évadnyitány délutánján már 13 órától láthatók a Dalszínház utcai Szfinx-teraszon az elmúlt években bemutatott commedia dell'arte operák. Először Donizetti két vígoperája, A csengő (13:00) és a Bolondokháza (15:00), majd Menotti A telefon (17:00) című komédiája látható.


Idén is felépül a hatalmas Andrássy úti nagyszínpad, ahol 24-én 17.45-kor veszi kezdetét a nagyszabású évadnyitó főműsor. A köszöntők után az Opera balett-társulata a Kibillent harmóniák című kompozíciót adja elő, majd az opera és a balett csillagai az immár szokásos, látványos bevonulással térnek vissza az épületbe a nyári szünet után. Az esti Traviata-bemutatót nagykivetítőn tekintheti meg a mintegy 1200 vendég a lezárt aszfaltúton kialakított nézőtérről, 22 óra után pedig videóinstallációkat láthatnak az Operaház homlokzatán. A bő nyolcórányi szabadtéri évadnyitány nézőit köszönti dr. Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere és Ókovács Szilveszter


Fotók: Herman Péter