Tovább a tartalomhoz

Hamari Júlia magánénekes a Magyar Állami Operaház és a Zeneakadémia közös szervezésében megrendezett mesterkurzusára még korlátozott számban várunk jelentkezőket.

Időpont:        2015.március 9-13.

Helyszín:       Zeneakadémia,X-es terem  (1061 Bp., Liszt F. tér 8., II. em.)

 

A kurzuson aktív státuszban a Zeneakadémia klasszikusének szakos hallgatói és az Operaház művészei vehetnek részt, de passzív érdeklődőket is szívesen látunk. A kurzus nyelve: magyar. Jelentkezni lehet Borzi Zoltán tanszéki ügyintézőnél a borzi.zoltan@zeneakademia.hu e-mail címen.

Azoktólaz aktív jelentkezőktől, akik nem zeneakadémiai hallgatók, kérjük, a jelentkezéshez szíveskedjenek szakmai önéletrajzot is csatolni.

Jelentkezésihatáridő (mind aktív, mind passzív résztvevők számára): 2015.március 1.vasárnap 24:00 óra

HamariJúlia énekművész a Liszt FerencZeneművészeti Főiskola elvégzése után Stuttgartban tanult, majd 1967-től a düsseldorfi RajnaiNémet Operatagja. Még főiskolai hallgatóként nyerte el a nemzetközi Erkel énekverseny első díját. Rendszeresen fellépett a salzburgi ÜnnepiJátékokon, a Holland Fesztiválon, a milánóiTeatro alla Scalában,a New York-i Metropolitan Operában és a londoni Royal Opera House-ban.1989 óta a stuttgarti ÁllamiZeneművészeti Főiskola professzora. 2003 óta a HalhatatlanokTársulatának tagja. 2013 óta a Magyar Érdemrendközépkeresztje a csillaggal kitüntetés birtokosa. Gyönyörűhang, nagy énektudás, briliáns virtuozitás, kitűnő színészi játék, de mindenekelőtt nagy karakterizáló képesség és elsőrangú stíluskészség jellemzi.