Tovább a tartalomhoz

Immár 25. alkalommal jelentkezik augusztusban Közép-Európa legnagyobb könnyűzenei – sőt összművészeti – eseményének számító Sziget Fesztivál az Óbudai-szigeten, ahol tizenöt éve már a klasszikus, illetve komolyzene is önálló helyszínen jelentkezik.

A Magyar Állami Operaház idén augusztus 11. és 15. között ötödik alkalommal népszerűsíti itt az általa képviselt műfajt, és arat évről évre nagy sikert műsorával a szigetlakók körében.

A hármas évforduló alkalmából egy ünnepi „best of” programmal készülnek az Opera művészei – Fodor Beatrix, Kálnay ZsófiaRőser Orsolya Hajnalka, Zavaros Eszter, Balczó Péter, Bátki-Fazekas Zoltán, Szvétek László – naponta 18.00-tól a Papageno Színpadon. Az Aczél András rendezte, a fesztivál hangvételére szabott műsor európai körutazásra invitálja a Sziget változatos közönségét, amelyben Bizet, Bernstein, Delibes, Donizetti, Dvořak, Kodály, Offenbach, Puccini, Rossini és Verdi mindenki számára ismert és népszerű slágerei csendülnek fel. Az énekeseket az International Young Soloists Orchestra kíséri, amelyet ebben az évben is Dénes István vezényel.


Fotók: Nagy Attila