Tovább a tartalomhoz

Csaknem telt házas előadáson, álló vastapssal üdvözölte a budapesti opera félig szcenírozott Manon Lescaut-produkcióját vasárnap este a Bukaresti Operafesztivál közönsége. Az előadás főbb szerepeit Létay Kiss Gabriella, Pataki Adorján és Szegedi Csaba formálták meg, a Magyar Állami Operaház Zenekarát és a Bukaresti Nemzeti Opera Énekkarát Dénes István vezényelte.

Közel 80 fős stábbal, benne több mint 60 fős zenekarral, 10 szólistával és karmesterrel látogatott ki a Magyar Állami Operaház a 2024. június 7. és 16. között harmadik alkalommal megrendezett Bukaresti Operafesztiválra, aminek idei tematikáját Puccini művei adták. A Bukaresti Nemzeti Opera szervezésében a romániai operaegyütteseket – köztük a Kolozsvári Magyar Operát is – felvonultató eseménysorozat egyedüli külföldi vendége a dél-koreai Tegui Opera mellett a budapesti dalszínház volt.

A Bukaresti Nemzeti Opera 900 fős nézőterén közel telt ház előtt bemutatott produkcióban Létay Kiss Gabriella (Manon Lescaut), Pataki Adorján (Des Grieux), Szegedi Csaba (Lescaut), Gábor Géza (Geronte), valamint Ujvári Gergely, Kiss András, Papp Balázs, Kiss Diána Ivett, Káldi Kiss András és Beeri Benjamin működött közre.

A Magyar Állami Operaház második alkalommal kapott meghívást a Bukaresti Operafesztiválra, tavaly az OPERA Pelléas és Mélisande-produkciójával aratott hasonló sikert.

A Kolozsvári Magyar Opera szerdán vendégeskedik a román fővárosban a 2019-ben a Magyar Állami Operaházzal együttműködésben, Anger Ferenc rendezésében színre vitt A fecske című előadással, amit a budapesti közönség öt éve a PucciniFeszt keretében láthatott az Erkel Színházban.

Fotó: Bukaresti Nemzeti Opera