Tovább a tartalomhoz

A 2018/19-es évadban is gazdag kínálattal várjuk az zenekedvelő közönséget az Erkel Színházba. Július 2-ától már válthatók jegyek, és ismét elérhető a szabad bérlet, mely 6 szabadon választott előadás esetén 15% kedvezményt biztosít a vételárból.


A szezon a Carmina Burana premierjével veszi kezdetét szeptemberben, amely bemutató érdekessége, hogy Carl Orff népszerű műve először lesz látható-hallható a zeneszerző elképzelése szerinti, színpadi adaptációként, Bogányi Tibor rendezésében és karmesteri irányításával. A produkció október elejéig lesz műsoron, majd egy nagyobb szünet után decemberben kerül sor az újabb premierre: A Nyugat lánya című Puccini-operát az Arany Maszk díjjal jutalmazott rendező, Vasily Barkhatov állítja színpadra. Májusban ismét bemutató lesz az Erkelben. Először tűzi műsorára az intézmény A fecske című operát, amely az olasz zeneszerző egyetlen könnyedebb műfajú, kései műve. A ritkaságszámba menő előadás Anger Ferenc rendezében lesz látható.

Az évad során a kiváló, külföldi színpadokon is rendszeresen megforduló magyar művészek, többek között Rost Andrea, Bretz Gábor, Komlósi Ildikó mellett olyan világhírű énekesek is fellépnek az Erkel Színházban, mint Edita Gruberova vagy Elina Garanča. Korunk egyik legnagyobb, karrierjének éppen csúcsán lévő, lett származású mezzoszoprán február 25-i koncertjére Early Bird akció keretében július 15-ig 30%-os kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni.

A különlegességek mellett visszatérnek olyan, a nézők körében méltán népszerű előadások, mint A diótörő, A varázsfuvola, a Bohémélet, a Hófehérke és a 7 törpe, a Così fan tutte vagy a Bánk bán, amely produkciókra az őszi-téli, belépőhiányosabb hónapokat elkerülve, érdemesebb már most jegyet váltani.