Tovább a tartalomhoz

A három éve tartó (J)Összművész-sorozat záróeseménye 2016. május 21-én különleges művészeket mutat be az operarajongóknak. Olyan szobrász- és festőművészeket, akik nap mint nap az opera ügyéért munkálkodnak, és testközelből ismerik a műfajt, és a Ház minden ”lakóját”.

Vendégek:

Zenovitz Zénó Zoltán festőművész 30 éve a Magyar Állami Operaház tagja, 2005 óta a festőműterem vezetője. Saját alkotásaira kevés ideje marad, de ennek ellenére néhány önálló illetve csoportos kiállítás fűződik a nevéhez. 2016-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést. 

Miksa Bálint festőművész a Képzőművészeti Egyetemen 1994-ben szerzett festőművész és rajz- és művészettörténet-tanári diplomát. Több ösztöndíjat nyert, számos egyéni és csoportos kiállításon szerepelt. 1995-ben került kapcsolatba az Operaházzal, azóta foglalkozik díszletekkel. 2008 óta állandó tag. Ugyanebben az évben írta meg Képek alatt címmel teoretikai jellegű könyvét.

Miskolczy Gabriella szobrászművész kőszobrászként 3 évig dolgozott a Parlament rekonstrukcióján, ornamentális díszek kerültek ki a keze alól. Innen került az Operaház szobrászműtermébe, ahol hozzá közelebb álló figurális feladatokat is kapott. Nem tekinti magát hagyományos értelemben vett művésznek, mégis úgy érzi, munkatársaival együtt végzett munkáján keresztül művészi produktumot hoz létre.

Házigazda: Bátori Éva, az Operaház szopránénekesnője

Időpont: 2016. május 21., 16:00
Helyszín: Operaház, Székely Bertalan terem
Belépés a megváltott jeggyel 15:45-től, helyfoglalás érkezési sorrendben.
Jegyár: 2.000 Ft/fő